Muut neuvontaa antavat tahot

kansalaisneuvonta_banneri.pngKansalaisneuvonta

Kansalaisneuvonta on Valtiokonttorin palvelu, joka auttaa kansalaisia löytämään oikean viranomaisen tai viranomaisen sähköisen palvelun. Uusi neuvontapalvelu tarjoaa tukea myös sähköisen asioinnin tukipalveluihin ja vastaa yleisluontoisiin
julkisia palveluita koskeviin kysymyksiin.

Lisätietoja täältä >> 


Kuluttajaneuvonta

Lisätietoja täältä>> 


 

Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut on tarkoitettu yksityishenkilöille sekä pienimuotoista yritystoimintaa harjoittaville ammatin- ja elinkeinonharjoittajille. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat sinua taloudellisen kokonaistilanteesi kartoittamisessa, talouden suunnittelussa ja sovintoratkaisuehdotusten laatimisessa. Neuvojat voivat olla myös mukana sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa.

Saat apua velkajärjestelyn hakemiseen käräjäoikeudelta ja maksuohjelman sekä muiden edellytettyjen selvitysten ja asiakirjojen laatimiseen.

Talous- ja velkaneuvonnan palvelua saat 1. tammikuuta 2019 lukien valtion oikeusaputoimistoista.
Voit kääntyä minkä tahansa oikeusaputoimiston puoleen kotikunnastasi riippumatta. Palvelua on mahdollista saada myös etäpalveluna videoyhteyden välityksellä.    

Jyväskylän toimipaikan palvelut ovat käytettävissä ajanvarauksella. Aika tulee varata puhelimitse tai käymällä toimipaikassa. (Jyväskylän toimipaikka, Hannikaisenkatu 47 (virastotalo Sinetti), Jyväskylä Puhelin: 029 56 60835)

Jyväskylän toimipaikka on avoinna arkisin klo 08:00 - 16:15.  

Lisätietoja täältä >>


Keski-Suomen oikeusaputoimisto

Oikeusaputoimisto on oikeusministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, jonka tehtävänä on oikeus- sekä talous- ja velkaneuvonnan palveluiden tarjoaminen. Keski-Suomen oikeusaputoimisto kuuluu Länsi- ja Sisä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiriin.

Toimipaikan palvelut ovat käytettävissä ajanvarauksella. Aika tulee varata puhelimitse tai käymällä lähimmässä toimipaikassa. (Jyväskylän toimipaikka, Hannikaisenkatu 47 (virastotalo Sinetti), Jyväskylä Puhelin: 029 56 60830)

Jyväskylän toimipaikka on avoinna arkisin klo 08:00 - 16:15.

Asiakkaita palvellaan ajanvarauksen perusteella myös Joutsassa (kunnan virastotalo).

Lisätietoja täältä >>


Keski-Suomen sovittelutoimisto

Rikos- ja riita-asioiden sovittelua koko maakunnan alueella hoitaa Keski-Suomen sovittelutoimisto. Sovittelu on vapaaehtoinen ja maksuton palvelu, jota tarjotaan rikos- tai riita-asioiden osapuolille mahdollisuutena päästä itse vaikuttamaan asiansa ratkaisuun. Aloitteen sovitteluun voi tehdä poliisi, syyttäjä, sosiaaliviranomainen tai muu taho. Osapuoli voi myös itse tehdä aloitteen rikos- tai riita-asian sovittelemiseksi. Lähisuhdeväkivallan sovittelusta voi aloitteen tehdä ainoastaan poliisi tai syyttäjä.

Lisätietoja täältä >>

 


Pienten kuntien työkkäri -hanke

Pienten kuntien työkkäri on hanke, mistä sekä työttömät että työnantajat saavat henkilökohtaista palvelua. Hankkeen perusajatuksena on kehittää ja juurruttaa uudenlainen työllisyydenhoidon toiminta- ja yhteistyömalli, joilla vähennetään työttömyyttä ja edistetään työllisyyttä. 

Hanke toimii Hartolan, Joutsan, Pertunmaan ja Sysmän alueella. 

Työhönvalmentaja Sirpa Hallman, puh. 044 7432 262, sirpa.hallman@hartola.fi 
Yritysasiantuntija, puh. 044 7432 254

PKT_Joutsa_ajat.pdf 
PKT_Leivonmäki_ajat.pdf


Vanhustyön keskusliitto korjausneuvonta

Ikääntyneen ihmisen kotona elämistä on mahdollista auttaa monenlaisilla muutostöillä – esimerkiksi leventämällä ovia, asentamalla luiskia ja ramppeja sekä asentamalla erilaisia kahvoja huoneisiin. 
Lisätietoa: 
http://www.vtkl.fi/fin/toimimme/korjausneuvonta