Elinkeinot ja yrittäjyys

Joutsan sijainti keskellä Suomea ja hyvä saavutettavuus mistä päin tahansa on merkittävä vahvuus paikkakunnalle. Edullinen tonttimaa ja huokea rakentaminen luovat houkuttelevia mahdollisuuksia niin teolliselle tuotannolle kuin asumisellekin. Myös yritysmyönteisyys ja monipuolinen palvelurakenne sekä yritysten lukumäärä suhteessa väestöpohjaan ovat merkittäviä tekijöitä.

Joutsa on lähialueiden seudullinen palvelukeskus ja kauppakeskittymä. Vapaa-ajan asukkaita on seudulla merkittävästi, joten alueen ostovoima on asukaslukuaan suurempi. Joutsassa logistiikka pelaa, kun suuret yritykset keskittyvät nelostien varrelle. Valtatie halkoo kuntaa liki 40 kilometrin matkalta ja teollisuustuotannon ohella tien imuun sijoittuvat monet palveluyritykset.

 Yrittäjyydellä vahva pohja ja hyvät edellytykset

Joutsan seudulla yrittäminen on luontevaa, siitä kertoo alueen vahva yritysaste. Joutsassa uuden yrityksen perustaminen käy kätevästi, kun kaikki palvelut löytyvät yhdestä osoitteesta. Myös yritysneuvonta ja muut elinkeinoasiat hoituvat joustavasti, sillä yhteyshenkilömme ovat helposti ja nopeasti tavoitettavissa.

Liikevaihdolla mitattuna suurimmat toimialat ovat kauppa, teollisuus ja rakentaminen. Joutsassa on sekä pieniä että suurempia yksiköitä. Seudulla on erityisen paljon palveluyrityksiä. Palveluiden osuus elinkeinorakenteesta on yli 60%.

Yrityspuisto Nuoli