Aloittavat yritykset

Sinusta yrittäjä?

Onko sinulla hyvä liikeidea ja paloa yrittämiseen? Liikeidea voi perustua hyvinkin arkisiin asioihin joihin tuotteesi tai palvelusi tarjoavat ratkaisun. Yksi hyvä tapa testata alustavasti omaa liikeideaa on etsiä vastausta kysymykseen; mitä myyn, kenelle myyn ja miten myyn?

Joutsa tarjoaa aloittaville yrittäjille kunnan elinkeinotoimen omat palvelut ja myös Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen yritysneuvonnan. Voit testata ideasi hyödyntäen rohkeasti ideanappia – saat sähköpostitse ilmaiseksi nopean arvion  Uusrityskeskuksen neuvojalta!   yritys_nappi_palkki.png

Voit ottaa yhteyttä jo alkuvaiheessa myös Joutsan elinkeinotoimeen ennen liiketoimintasuunnitelman luonnostelua - jalostetaan yhteistuumin ideaasi! 

Saat meiltä alustavaa tietoa yrityksen käynnistämiseen liittyvistä rahoitusmahdollisuuksista mm. Leader-rahoituksen investointituesta, Finnveran palveluista ja starttirahasta.  Olet tervetullut juttusille elinkeinotoimeen myös mikäli olet kiinnostunut ns. kevyt-yrittäjyydestä.

Kun liikeidea on kirkastunut, voit alkaa hahmottelemaan liiketoimintasuunnitelmaa. Avustamme tarvittaessa jo sen laadinnan aloittamisessa. Voit halutessasi edetä liiketoimintasuunnitelman laadinnassa myös suoraan uusyrityskeskukseen edellä kuvattua palvelupolkua pitkin.

Ollaan yhteyksissä ja taitetaan yhdessä matkaa kohti yrittäjyyttä!

elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki
petri.kaitamaki(at)joutsa.fi
040 1833 442

kunnanjohtaja Harri Nissinen
harri.nissinen(at)joutsa.fi
050 654 35


Mikä on liiketoimintasuunnitelma ?

Liiketoimintasuunnitelma on käsikirja, joka auttaa hahmottamaan jäsentyneesti perustettavan yrityksen toimintaa ja kannattavuutta. Pääpiirteittäin siinä käydään läpi:

  • liikeidea, yrittäjän vahvuudet ja osaaminen
  • tuotteet ja palvelut, kilpailuympäristö ja katerakenne
  • potentiaalinen asiakasryhmä, sen koko ja tavoittamisen keinot
  • toimitilojen, liiketoiminnan tukipalveluiden, työvälineiden ja kaluston tarve
  • kannattavuus –ja rahoituslaskelmat (pääoman tarve ja rahoituksen lähteet)

Liiketoimintasuunnitelmia voi laatia esimerkiksi oma yritys-suomi ja yritys tulkki internetpalveluiden avulla, joista löytyy myös hyödyllistä tietoa yrittämisestä.

yrityssuomi.JPG

yritystulkki.JPG

        joutsayrittajat.JPG

leader.JPG

       yritysporssi.JPG