Toimivat yritykset

Yritystoiminnan kehittäminen

Oletko milloin viimeksi päivittänyt liiketoimintasuunnitelmaasi tai miettinyt eri näkökulmia myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi? Pohditko investointeja ja liiketoiminnan kasvattamista?  Hyvinkin kannattavan yrityksen eri liiketoiminnoissa voi olla kannattavuuseroja, saatko riittävästi tietoa toimintojen kannattavuudesta liiketoiminnan kehittämistä varten? Mikä on yrityksesi tilanne 3 –  5 vuoden tähtäimellä, tulevatko omistusjärjestelyt ajankohtaisiksi?  Mm. näitä teemoja  olemme käyneet läpi tapaamisissa yrittäjien kanssa.

Olemme keskustelukumppani ja matkan taittaja yrittäjän mukana yritystoiminnan eri vaiheissa. Joskus pelkästään eri näkökulmien huomioiminen tuulettaa ajatuksia avaten portin johonkin uuteen mahdollisuuteen. Kartoitamme myös tarvittaessa esim. kannattavuuden mittaamisen ja kustannuslaskennan kehittämistarpeita.

Jos harkitset esim. investointeja, Leader-rahoituksen investointituki (20%) saattaa olla yrityksesi hyödynnettävissä. Finnveran rahoituspalvelut voivat soveltua käyttöön eri tilanteissa aina yritystoiminnan aloittamisvaiheesta yrityksen kasvuun ja yrityskauppaan.  Huomioithan, että esim. mahdollinen investointituen hakemus on oltava jo vireillä ennen hankintoja.

Joutsan kunnan oma yritysseteli (tuki max. 75 % ja 3000 eur) voi soveltua asiantuntijapalveluiden hankkimiseen pienemmissä kehityshankkeissa, jotka eivät sovellu muiden tukimuotojen piiriin. Hyvä mahdollisuus uudistumiseen ovat myös Ely-keskuksen tarjoamat kehittämispalvelut tuetulla päivähinnalla, joka mahdollistaa pk-yrityksille korkeatasoisen asiantuntijaosaamisen hyödyntämisen kohtuullisella kustannnuksella. Käytettävissäsi on myös Yritystulkki, jonka työkaluja voi hyödyntää yrityksen kehittämisessä ja talouden hallinnassa.

Tavataan, keskustellaan ja selvitetään mitä vaihtoehtoja yritykselläsi voisi olla hyödynnettävissä!

elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki
petri.kaitamaki(at)joutsa.fi
040 1833 442

kunnanjohtaja Harri Nissinen
harri.nissinen(at)joutsa.fi
050 654 35

 

Hyödynnä yrityskummi – näkemystä ja kokemusta yritystoiminnan tueksi!

Yrityskummi voi olla korvaamaton apu liiketoiminnan eri kehitysvaiheissa sekä haasteissa että tulevaisuuden mahdollisuuksissa. Joutsan kunta edistää yrityskummitoiminnan hyödyntämistä alueella ja yrittäjälle yrityskummien palvelu on maksutonta. Kummien valinnassa huomioidaan hakijan tilanne ja voit saada juuri yrityksesi käyttöön soveltuvaa osaamista!  

Lisätietoja yrityskummitoiminnasta saat Keski-Suomen Yrittäjiltä. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan yrittäjien kokemuksiin yrityskummitoiminnasta ja voit hakea yrityskummia.

Yrittäjien kokemuksia yrityskummeista

Yrityskummin hakeminen

 

Tontit ja toimitilat

Elinkeinotoimella on listattuna yksityisten vuokranantajien ja myyjien toimitiloja. Lisätietoja saa elinkeinokoordinaattorilta: Petri Kaitamäki,  040 183 3442. Jos sinulla on vapautumassa tai vapaana olevaa toimitilaa, ilmoita tilan tiedot petri.kaitamaki (at) joutsa.fi  

 

yritystulkki.JPG

        joutsayrittajat.JPG

leader.JPG

       yritysporssi.JPG