Joutsaan henkilökohtaiset työvoimapalvelut on saatavilla ETÄYHTEYDELLÄ.
TE-toimisto varaa sinulle ajan jolloin voitte luottamuksellisesti ja rauhassa keskustella asioistasi. Sinä etäpalveluhuoneessa ja asiantuntija omassa toimistossaan. Asiointipisteen palveluneuvoja avaa etäyhteyden ja avustaa tarvittaessa.

Jos olet jäänyt työttömäksi, ilmoittautumisen työnhakijaksi voit hoitaa kotoa ilmoittautumalla osoitteessa www.te-palvelut.fi -> oma asiointi. Tarvitset verkkoasiointiin henkilökohtaiset pankkitunnukset.

Henkilökohtainen käynti TE-toimistossa työnhakijaksi rekisteröitymistä varten ei ole tarpeen! 
Mikäli sinulla ei ole omaa verkkoyhteyttä, voit asiointipisteen asiakaspäätteellä hoitaa ilmoittautumisesi ja jos kaipaat siihen neuvoja tai opastusta, sitäkin on saatavilla palveluneuvojalta. Muista ottaa mukaasi henkilökohtaiset pankkitunnuksesi.
Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, mutta olet ennenkin ollut työnhakijana TE-toimistossa, saat työnhakusi voimaan soittamalla valtakunnalliseen puhelinpalveluun nro 0295 025 500.
Ellet ole ollut koskaan työnhakijana TE-toimistossa eikä sinulla ole verkkopankkitunnuksia, täytä paperinen työnhakijaksi ilmoittautumislomake. Asiointipisteestä se voidaan lähettää TE-toimistoon.

TE-toimistosta soittavat sinulle rekisteröitymisen jälkeen muutaman viikon sisään 0295-alkuisesta numerosta. Tuolloin voitte sopia esim. etäasiointiajan tarpeellisuudesta ja saatte tulevaisuuden suunnitelmiin vauhtia.