Perinnepiknikki vakiinnutti paikkansa

Perinnepiknikki vakiinnutti paikkansa

Perinnepiknik, tuo kodikas ja tunnelmallinen kansanperinteen yhteinen hetki Joutsan maalaismiljöössä. Perinnepiknik on vakiinnnuttanut paikkansa Joutopäivien ohjelmistossa, ja piknikillä on kuultu ja keskusteltu monenlaisista joutsalaisen perinteen ilmiöistä.

Tänä kesänä Perinnepiknik pidetään Myllykosken rannalla vanhassa punaisessa myllyssä. Teemana on tänä kesänä sahdin valmistus, ja pre-piknikin aiheena on Myllykosken kunnostus – tule kuulemaan ja keskustelemaan vaikka molempiin! Perinnepiknikille on vapaa pääsy, omat eväät ja istuimet suositeltavia.

Myllykosken mylly – oletko jo käynyt? Harvempi lienee päässyt sisälle myllyyn, sillä rakennus ei ole yleensä auki yleisölle. Joutopäivien sunnuntaina on tarjolla hieno hetki, kun Perinnepiknikki valtaa myllyn.
Kuulet klo 12 alkaen tarinaa Myllykoskesta ja sen kunnostuksesta, tämä osuus sään salliessa toteutetetaan pitkospuilla myllykosken partaalla (myllyrakennuksen vierestä lähtevä silta ja pitkospuut vievät lyhyen matkaa perille)
Klo 13 alkaen aloitetaan varsinainen perinnepiknikki-osuus, ja puhutaan myllyssä sahdinvalmistuksen perinteestä. Olutmestari Pasi Olkkosen johdolla pääset ehkä myös vähän maistelemaan jaloa joutsalaista juomaa, perinteistä sahtia!
Perinnepiknikki su 3.7.2022 klo (12-)13-14. Vapaa pääsy!
Perinnepiknikin järjestää Joutsan kirjasto

Avainsanat: , , , Filled Under: Yleinen Posted on: 7.6.2022