Perinnenäytöksiä: tervanpolttoa ja sahdinvalmistusta

Perinnenäytöksiä: tervanpolttoa ja sahdinvalmistusta

Talomuseon piha-alueella järjestetään Joutopäivien henkeen sopien perinnenäytöksiä: tervanpoltto, taonta sekä sahdinvalmistus. Lisäksi Talomuseolle saapuu Jyväskylästä nuori seppätaituri Joona Kuitunen, jolla on sukujuuret Joutsassa. Mukana kulkevaa pajavälineistöä ja taontatyötä pääsee seuraamaan samaan aikaan muiden perinnenäytösten kanssa.

Mikään näistä perinnetaidoista ei ole kiireisen ihmisen hommaa – työ kestää vähintäänkin aamusta iltaan. Osaava seppä toki takoo jo yhden päivän aikana monenlaista! Perinnenäytökset sovitetaan kesäjuhlan aikatauluun siten, että näytöksiä esitellää Talomuseolla klo 12-16 välillä – heti lastenjuhlasta myöhäiseen iltapäivään.

Joona Kuitunen Joutopäivät

Talomuseolla on esillä myös Lotta-aiheinen valokuvanäyttely Heijastuksia menneisyydestä. Sini Pylkkäsen hieno valokuvaprojekti ripustetaan esille Talomuseon piharakennukseen. Valokuvat ovat replikakuvia lotista ja lottatyöstä sota-ajalta: kuvat kertovat tarinaa, millaista lottien työ on aikanaan ollut.

Joutsan Taitokeskuksessa on esillä toisenlaista kädentaitojen perinnetta: Jukolan taloon on koottu esille kangaspuilla kudottujen töiden näyttely. Räsymattoja ja kudonnaisia esitellään Taitokeskuksen aukioloaikoina perjantaista sunnuntaihin. Yhdessä kudottujen töiden kanssa esillä on myös Joutsan Taideseuran kesänäyttely – taidetta on tarjolla siis käsityön lisäksi myös kuvataiteena!

 

Avainsanat: , , , , , , Filled Under: Yleinen Posted on: 19.6.2022