Joutsan Joutopäivät
MARKKINAT

MARKKINAT

Paluu juurille – ohjelmalliset maalaismarkkinat Joutsan Talomuseolla

Joutopäivien markkinat uudistuvat. Teemana on paluu juurille — nostalgiaa ripauksella maalaisromantiikkaa! Kotimaiset tuotteet niin ruoasta käsitöihin ovat painotettu osa Joutopäivien markkinatoria. 

Joutsan Joutopäivät järjestetään 1.-2.7.2023 Talomuseon ja Taidelaitos Haihatuksen alueella. Yksipäiväiset, heinäkuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävät maalaismarkkinatsijoittuvat idyllisen Talomuseon pihapiiriin, minne keskittyy koko Joutopäivä-lauantain muukin ohjelma. Tarjolla muun muassa lähituotteita, maukasta ruokaa, sekä taidokkaita käsitöitä. Alueella lisäksi paljon oheisohjelmaa, kuten päivätanssit, lasten riihidisko, luentoja ja sahdinvalmistuksen SM-karsinnat.

Joutopäivien maalaismarkkinat logo
Markkinoiden painopiste siirtyy lähituotteisiin

Joutsan Joutopäivät ovat olleet vuosikymmenien ajan perinteinen kesätapahtuma, joka on monipuolisuutensa vuoksi houkuttanut tulijoita myös kauempaa. Kehityskaaren mukana ovat kulkeneet myös Joutopäivien markkinat, jotka loisteliaimpina vuosinaan kokosivat myyjiä pai kalle satapäin – tulijoita on ollut enemmän kuin mitä on ollut paikkoja tarjota.
Ajankuvan ja ihmisten ostokäyttäytymisen muuttuessa yhä tiedostavampaan suuntaan, on markkinoiden profiloituminen käsityöläis- ja lähituotepainotteiseksi luonnollista. Ihmisten kiinnostus maaseutuun, lähiruokaan ja juuriinsa on pitkän hiljaiselon jälkeen kasvamassa, jo ten mikä olisikaan idyllisempi paikka järjestää uudistuvat, maalaishenkiset markkinat kuin perinteitä huokuva Talomuseon alue. Siellä järjestettiin myös historian ensimmäiset Joutopäivät vuonna 1972.

Lauantain koko Joutopäiväohjelma Talomuseolla

Maalaismarkkinat Joutsan Talomuseolla lauantaina 1.7. klo 10–18. Vapaa pääsy. Alueella anniskelualue koko tapahtuman ajan. Kello 18 jälkeen ilta jatkuu Ismo Alangon konsertilla, jolloin alueelle pääsee vain tapahtumalipun ostaneet.

Liput iltatapahtumaan tästä.

Tapahtumapaikan osoite:
JOUTSAN TALOMUSEO 
Museotie 2, 19650 Joutsa