MONIPUOLINEN YRITYSKANTA KUTSUU SINUT HYVÄÄN SEURAAN

Joutsan seudulla yrittäjyydellä on pitkät perinteet. Yritysmyönteisessä kunnassamme viihtyvät niin urakoitsijat, teolliset tuottajat, tekoälyn kehittäjät, taloushallinnon ammattilaiset, luovien alojen tekijät, maatalousyrittäjät kuin kaupallisten palveluiden tarjoajat – ja niin varmasti sinäkin! Yritystemme korkea määrä suhteessa väestömäärään ei ole sattumaa. Tervetuloa ammattitaitoiseen joukkoomme!

TILAA JA MAHDOLLISUUKSIA KASVUUN – KOKO ELÄMÄN POLULLE

Joutsassa yritystoiminnallasi on tilaa kasvaa ja kehittyä: edullisilla tonteillamme on runsaat rakennusoikeudet ja kaavoitus on suunniteltu joustavasti. Me Joutsan kunnassa tuemme alueen yrityssektorin toimintaa ja kehitystä aktiivisesti sekä tarjoamme yrittäjille kuntamme elinkeinotoimen palvelut uuden liikeidean sparraamisesta liiketoimintasuunnitelman uudistamiseen. Tutustu nettisivuillamme myös Joutsan kunnan omaan yritysseteliin.  Huippusijainti keskellä kauneinta Suomea tarjoaa hienon ympäristön paitsi yritystoiminnalle myös muulle elämälle!

MARKKINOIDEN SYDÄMESSÄ

Joutsa lähikuntineen muodostaa 25 000 potentiaalisen asiakkaan lähimarkkina-alueen. Lähikunnista Toivakasta, Kangasniemeltä, Pertunmaalta, Hartolasta, Sysmästä ja Luhangasta on Joutsaan noin 15–30 minuutin matka, ja lähimpiin suurimpiin kaupunkeihin Jyväskylään, Mikkeliin ja Lahteen hurautat noin tunnissa. Sijoittumalla Joutsaan voit hyödyntää paitsi loistavan logistisen sijainnin ja Nelostien kasvavan asiakasvirran, myös alueen runsaslukuisen kesäasukkaiden markkinan!

Rakkaudesta ruusuihin

Yrittäjä Sari Malin toimi pitkään työntekijänä Joutsan keskustan kukkakaupassa. Yrityksen omistajan lopettaessa kaupan, moni kanta-asiakas jäi kaipaamaan hyvästä palvelusta tunnettua liikettä. Niinpä Malin tarttui tilaisuuteen ja perusti oman kukkakaupan, Joutsan Kukka-Sarin.

Suomen paras cheddar syntyy lähimaidosta

Jukolan Juuston herkut syntyvät lähitilan aamumaidosta. Suomen parasta cheddaria päästään valmistamaan kaksi tuntia lypsyn jälkeen. Toimiva logistiikka maitotilalta juustolalle ja juustolalta asiakkaille on yrityksen keskeinen kilpailuvaltti.

Keskeinen sijainti on ykkösjuttu

ABC Joutsalle keskeinen sijainti Nelostien varressa, Oravakivensalmen rannalla on tärkeä kilpailuvaltti. Liikennemyymäläpäällikkö Tuomas Mertasen mukaan asiakkaiden on helppo poiketa asioimaan, olivatpa he sitten paikkakuntalaisia tai pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen matkaavia.