Joutsa yrittäjän silmin

Joutsa on työhönsä tyytyväisten yrittäjien ja menestyvien yritysten kotisatama. Olemme keränneet tälle sivulle tarinoita, joiden uskomme kiinnostavan ja innoittavan sinua. Antoisia lukuhetkiä!

Rakkaudesta ruusuihin

Yrittäjä Sari Malin toimi pitkään työntekijänä Joutsan keskustan kukkakaupassa. Yrityksen omistajan lopettaessa kaupan, moni kanta-asiakas jäi kaipaamaan hyvästä palvelusta tunnettua liikettä. Niinpä Malin tarttui tilaisuuteen ja perusti oman kukkakaupan, Joutsan Kukka-Sarin.

Suomen paras cheddar syntyy lähimaidosta

Jukolan Juuston herkut syntyvät lähitilan aamumaidosta. Suomen parasta cheddaria päästään valmistamaan kaksi tuntia lypsyn jälkeen. Toimiva logistiikka maitotilalta juustolalle ja juustolalta asiakkaille on yrityksen keskeinen kilpailuvaltti.

Rautakauppaa Nelostien varrella

Kauppias Juha Simola on pyörittänyt vaimonsa kanssa Joutsan K-rautaa seitsemän vuotta. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta asiakkaita käy pidemmänkin matkan päästä ja työvoimaa on helppo saada.

Keskeinen sijainti on ykkösjuttu

ABC Joutsalle keskeinen sijainti Nelostien varressa, Oravakivensalmen rannalla on tärkeä kilpailuvaltti. Liikennemyymäläpäällikkö Tuomas Mertasen mukaan asiakkaiden on helppo poiketa asioimaan, olivatpa he sitten paikkakuntalaisia tai pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen matkaavia.