Joutsan ylävesisäiliön tarkastus ja puhdistus tehty – keittokehotus pysyy voimassa

syyskuuta 05, 2018 at 4:02 ip.

 Joutsan taajamassa sijaitseva Joutsan Vesihuolto Oy:n ylävesisäiliö tarkastettiin ja puhdistettiin viime yön aikana. Vesitornissa bakteerilöydösten vuoksi tehdyt työt onnistuivat suunnitellusti, eikä niistä aiheutunut haittaa vedenjakelulle. 

Ulosteperäisen saastumisen syy ei tässä yhteydessä varmuudella selvinnyt. Tarkastuksessa ei löydetty vakavia puutteita säiliön rakenteissa. Myöskään mitään valumajälkiä ei säiliön sisäpuolella havaittu. Joutsan Vesihuolto Oy tiivistää vielä varmuuden vuoksi huoltoluukun kansirakenteet ja uusii säiliön tuuletusputkien verkotukset. Säiliön likaantunut vesi on poistettu ja säiliö on pesty sekä desinfioitu.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto jatkaa huomenna torstaina säiliön ja verkostoveden laadun seurantaa. Alustavia tuloksia näistä tutkimuksista on saatavilla perjantaina.

Keittokehotus pidetään edelleen voimassa koko Joutsan ja Luhangan kuntien talousvesiverkoston alueella lukuun ottamatta Mieskonmäen vesiosuuskunnan jakelualuetta. Kloorin syöttöä verkostoon jatketaan. 

Tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran perjantaina 7.9. iltapäivällä. 

Lisätietoja:

- toimitusjohtaja Tapio Kämppi, Joutsan Vesihuolto Oy, p. 0400 799 038

rakennustarkastaja Risto Salonen, Luhangan kunta, p. 040 555 8204

- ympäristöterveyspäällikkö Kari Lampivuo, p. 014 266 2376

- ympäristöterveystarkastaja Piia Kepanen, p. 014 266 2380

Tags: