Joutsan Hyvinvointitupa-hankkeen tavoitteena on yhdistysten ja järjestöjen yhteistoiminnan kehittäminen ja yhdessä tekeminen, käytäntöjen luominen ja yhteisen tietoisuuden vahvistaminen.
Tällainen toiminta vaikuttaa positiivisella tavalla kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen sekä lisää osallisuutta.
Lisäksi hankkeen avulla luodaan edellytyksiä kolmannen sektorin toimijoille, jotta he pystyisivät vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin ja vaatimuksiin.
Tarkoituksena on tuoda kunnan tarjoamaan tilaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa monipuolista toimintaa. Toiminnan sisällön suunnittelevat käyttäjät itse. Hyvin suunnitellulla ja koordinoidulla yhteistyöllä voidaan säästää aikaa, rahaa ja voimia.
Tätä hanketta on rahoittanut Maaseutukehitys.

Joutsan Hyvinvointitupa-hanke

Hyvinvointituvan syyskuun kalenteri on täynnä monenmoista tapahtumaa ja toimintaa! Tässä vain muutamia esimerkkejä:
 
Ti 26.9. klo 17 Lapsuuden ystävä- tanssiesitys, Off/Balance-tanssiryhmä Jyväskylästä, paikkana Palvelukeskus Jousi
Ke 27.9. klo 14-16 Tietoa taiteesta- teemailtapäivä
Pe 29.9. klo 10-12 Sydänterveyttä edistävä teemapäivä, paikalla sairaanhoitaja Päivi Vainio kertomassa sydänterveyteen liittyvistä asioista.

Lisäksi Hyvinvointitupa on mukana Leivonmäen Iloa Laulusta- yhteislaulukonsertissa. Sinne on maksuton bussikuljetus Joutsasta, joten ilmoittaudu kyytiin pe 15.9. mennessä.

Tarkempia tietoja tapahtumista voit kysyä soittamalla Hyvinvointituvalle (040 4805624) tai tulla käymään.

TERVETULOA TERVEYTTÄ EDISTÄVIIN TEEMAPÄIVIIN HYVINVOINTITUVALLE:

TEEMAPÄIVIIN KUULUU KLO 10 ALKAVA TIETOISKU AIHEESTA, SEN JÄLKEEN AIKAA ON VARATTU KYSYMYKSILLE JA HENKILÖKOHTAISELLE KESKUSTELULLE.

 Pe 29.9. vietetään maailman sydänpäivää. Paikalla klo 10–12 sairaanhoitaja Päivi Vainio kertomassa sydänterveyteen liittyvistä asioista.

 Ti 10.10 vietetään mielenterveyspäivää. Paikalla klo 10–12 psykiatrinen sairaanhoitaja Erja Kuosa kertomassa mielenterveyteen liittyvistä ja siihen vaikuttavista asioista.

 Pe 20.10 vietetään osteoporoosi-päivää. Paikalla klo 10–12 fysioterapeutti Paula Jylhä-Åkman, joka kertoo osteoporoosista ja siihen vaikuttavista tekijöistä

 ti 14.11. vietetään diabetespäivää.  Klo 10–12 paikalla terveydenhoitaja Mervi Karsi kertomassa diabeteksesta, sen ennaltaehkäisystä ja hoidosta.

 Teemapäivät ovat kaikille avoimia, niihin ei tarvitse ilmoittautua ja ne ovat maksuttomia. Tapahtumat järjestää yhteistyössä Hyvinvointitupa sekä Seututerveyskeskus

Lisätietoja: Hyvinvointitupa, Niina Kankare-Anttila 040 4805624

Hyvinvointituvalla toiminta jatkuu taas normaalisti:

Ovet ovat avoinna arkisin ma-pe klo 9-13 kaikille kuntalaisille.
Lisäksi tiistaisin klo 10-12 jatkuu Digiklinikka, jossa saat tukea ja apua netin, tablettien ja älypuhelimien käyttöön. Keskiviikkoisin voit tulla mittauttamaan verenpaineesi ja torstaisin jatkuu suosittu tuolijumppa uuden vetäjän voimin klo 10-11. Perjantaikahvila jatkuu myös.

Lisäksi päivittäin eri yhdistysten kerhot kokoontuvat ja niiden toimintaan voi tulla tutustumaan paikan päälle.

Seuraa tarkempaa ilmoittelua tapahtumista Hyvinvointituvan ilmoitustaululta sisällä että pihalla, Facebookissa ja kunnan nettisivuilla.
TERVETULOA!

HYVINVOINTITUVAN KALENTERIN LINKKI LÖYTYY ALTA:
Hyvinvointituvankalenteri
ILMOITTAKAA NIINALLE (040480 5624), KUN HALUATTE SINNE LISÄTTÄVÄN TAI MUOKATTAVAN TAPAHTUMIA JA KOKOONTUMISIA!

Verenpaineen mittaus onnistuu nyt myös Hyvinvointituvalla aina keskiviikkoisin klo 9-13 välisenä aikana.

Perjantaisin Kuntalassa kaikille avoin kahvila klo 17-20. Yhteistä jutustelua, pelailua yms. Tervetuloa mukaan tutustumaan!

Digiklinikka Hyvinvointituvalla tiistaisin! Paikalla vertaistukihenkilö opastamassa ja ohjaamassa arkipäivän elämässä eteen tulevien, internetin käyttöön liittyvissä tilanteissa. Esimerkiksi,  kuinka käytän verkkopankkia, kuinka sähköposti toimii yms.

Digiklinikka toimii toistaiseksi kerran viikossa, tiistaisin klo 10-12.

Yhteystiedot:

Hyvinvointitupa sijaitsee osoitteessa Jousitie 40, Joutsa

Hanketyöntekijä
Niina Kankare-Anttila
040 480 5624
niina.kankare-anttila@joutsa.fi

Asumispalvelujen- ja hoitotyön esimies
Terhi Kallio
040 358 8160
terhi.kallio@joutsa.fi

Joutsan Hyvinvointitupa-hankkeella on myös Facebook -sivut:

FB-f-Logo__blue_50.png Hyvinvointitupa