Joutsan TyöVarikko

TyöVarikko on Joutsan kunnan ylläpitämä työpaja, joka tarjoaa työttömille työnhakijoille tuettua valmentautumista ja palveluohjausta. Työttömän henkilön on mahdollista olla TyöVarikolla joko työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa erimittaisia jaksoja.

TyöVarikon työmenetelmiä ovat työvalmennus, yksilövalmennus, ryhmävalmennus ja palveluohjaus. Toiminnan tavoitteena on tukea ja edesauttaa asiakkaiden työllistymistä ja arjessa selviytymistä yhdessä monialaisen yhteistyöverkoston kanssa. TyöVarikon tärkeimpiä yhteiskumppaneita ovat TE-toimisto ja sosiaalitoimi. Muita yhteistyötahoja ovat mm. kunnan muut yksiköt, erilaiset hankkeet, oppilaitokset, terveyspalvelut sekä paikalliset yritykset.

Nuorten Työpaja -hanke

TyöVarikon yhteydessä toimii myös Nuorten Työpaja, jonka toiminta on suunnattu alle 29-vuotiaille. Toiminnan tarkoituksena on antaa nuorille valmiudet siirtyä avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen sekä kannustaa nuoria eteenpäin elämässä.

Joutsan kunnan Nuorten Työpaja -hanke on saanut  työpajatoimintaan valtionavustusta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta 1.7.2015 - 30.6.2016 väliselle ajalle.

Lue lisää Nuorten Työpajahankkeesta >>

Tilaustöitä ja myymälätuotteita

Toimintamme on jaettu kahteen eri työtoimintaan; puuverstaaseen ja tekstiilipajaan. Puuverstaalla valmistetaan asiakkaille tilauksesta muun muassa varastoja, laitureita ja muita pihapiirin pienrakennuksia. Tekstiilipajalla tehdään ompelu- ja muita tilaustöitä asiakkaille sekä valmistetaan pientuotteita omaan myyntiin. Lisäksi TyöVarikko tarjoaa siivous-, muutto- ja remonttiapua yksityisille henkilöille.

TyöVarikon tiloista (Jousitie 54B, Joutsa) löytyy myös pieni myymälä. Myynnissä on muun muassa käsinvalmistetut katiskat ja niin uusista kuin kierrätysmateriaaleistakin valmistetut pientuotteet. Myymälä on auki arkipäivisin klo 8-14. Otamme myös vastaan lahjoituksena kodintekstiilejä, vaatteita, keittiötarvikkeita ja puisia huonekaluja. Soita ja tarjoa!

Yhteyshenkilöt:

Johanna Pajunen 
vastaava työ- ja yksilövalmentaja
p. 040 173 3994

Timo Valkonen
työvalmentaja
p. 040 554 6754


Nuorten Työpaja 
p. 0400 152 558

Sähköposti: etunimi.sukunimi@joutsa.fi

TyöVarikon myymälä