Joutsan Kunnankirjasto

Kokoelmat

Kirjaston kokoelmiin kuuluu kirjoja, lehtiä, nuotteja ja erilaista av-aineistoa, esimerkiksi kielikursseja, äänikirjoja, dvd- ja blu-ray-levyjä ja cd- ja lp-levyjä. Kirjoja on saatavana myös isotekstisenä ja selkokielisenä.

Pääset myös lainaamaan e-aineistoa, kun sinulla on kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi. Saatavilla on e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä, Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu ja Rockway-verkkomusiikkikoulu.

Perinteisen kirjastoaineiston lisäksi löytyy lainattavia energiamittareita, kirjastokasseja ja liikuntavälineitä: askelmittareita, harjoitusrulla, jumppakuminauha, kävelysauvoja, lumikenkiä ja tasapainotyyny. Liikuntavälineitä emme välitä seutulainaksi muihin Keski-kirjastoihin.

Aineisto on lainattavissa lukuun ottamatta käsikirjastoa, Urheilukirjastoa ja Joutsa-kokoelmaa. Aikakauslehdistä lainataan muita paitsi kahta uusinta numeroa. Sanomalehtiä ei lainata.

Asiakkaat voivat etsiä aineistoa kirjaston kokoelmista kirjaston asiakaspäätteellä ja verkkokirjastosta (www.keskikirjastot.fi).

Kokoelmia kartutetaan jatkuvasti. Asiakkaat voivat jättää hankintaehdotuksia joko kirjastossa suoraan henkilökunnalle tai sähköpostilla osoitteeseen kirjasto@joutsa.fi

Uutuudet löydät uutuusluettelosta joko verkkokirjastosta (www.keskikirjastot.fi) tai paperisena. Paperisen luettelon saa kirjastoista.

Joutsa-kokoelma

Joutsa-kokoelmaan kerätään Joutsaa koskevaa sekä Joutsassa asuvien / asuneiden henkilöiden tuottamaa aineistoa. Muista tarjota julkaisemaasi aineistoa kirjastoon!

Kokoelma on sijoitettu vitriiniin aikuisten tietokirjaosastolle eikä kokoelman aineistoa lainata. Aineistoa voi pyytää luettavaksi kirjastossa.

Paikallislehti Joutsan Seudun sidotut vuosikerrat ovat Joutsa-kokoelmassa vuodesta 1977. Nämä on sijoitettu käsikirjastoon ja varastoon.

Aineisto on pääosin luetteloitu kirjaston tietokantaan.

Kokoelman kartat on sijoitettu karttalaatikostoon, joten niiden tutkiminen on helppoa.

Sampo Rannikon urheilukirjasto

Sampo Rannikko lahjoitti Joutsan kunnalle mittavan Urheilukirjastonsa keväällä 2010. Urheilukirjasto sijaitsee pääkirjaston kellarissa ja sisältää n. 4000 nidettä.

Urheilukirjastoon pääsee ilmoittautumalla kirjaston palvelutiskillä. Aineistoa ei lainata eikä lähetetä kaukolainaksi.