Joutsan Kunnankirjasto

Lainaus ja palautus

Lainaus

Lainaukseen tarvitaan kirjastokortti. Asiakas saa kuitin, josta näkyy lainattu materiaali ja eräpäivä.

Laina-aika

Laina-aika on yleensä neljä viikkoa tai erikseen mainittu ajanjakso.

Av-aineiston eli videoiden, cd-levyjen, dvd-levyjen ja blu-ray-levyjen laina-aika on kaksi viikkoa.

Palautus

Kirjaston ollessa suljettu palautukset voi jättää kirjaston ovella olevaan palautusluukkuun. Aineisto käsitellään palautuneeksi viimeistään seuraavana aukiolopäivänä.

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu sakotuskäytännön mukaan.

Uusinnat

Aineiston voi lainata uudestaan, jos siitä ei ole varauksia. Uusia voi myös puhelimitse kirjaston aukioloaikoina numerosta 040 358 0010 (Joutsa) tai 040 763 6161 (Leivonmäki), sähköpostilla tai verkkokirjastossa (www.keskikirjastot.fi) salasanalla. Lainat voi uusia viisi kertaa, jonka jälkeen ne on palautettava kirjastoon.

Varaukset

Lainassa olevasta aineistosta voi jättää varauksen joko kirjastossa tiskillä, soittamalla tai verkkokirjastossa (www.keskikirjastot.fi). Varaaminen on maksutonta. 

Aineistoa pidetään varattuna viikon ajan, asiakkaalle lähetettävässä noutoilmoituksessa on varauksen viimeinen noutopäivä. Jos asiakas ei nouda tai peru varausta ilmoitettuun noutopäivään mennessä, kirjautuu asiakkaan tietoihin kahden euron maksu.

Kaukopalvelu

Joutsan kirjasto on osa valtakunnallista ja maailmanlaajuista kirjastoverkkoa, joka on kaukopalvelun välityksellä asiakkaiden käytettävissä. Sellaista aineistoa, jota Joutsan kirjastossa ei ole, voidaan välittää muista kirjastoista. Kaukopalvelussa noudatetaan valtakunnallisia yleisohjeita ja lainan antaneen kirjaston ehtoja. Kaukolainasta peritään mahdolliset lähettäjäkirjaston maksut. 

Joutsan kirjasto perii lähettämistään kaukolainoista 15 euron maksun.