Kulttuurityöryhmä

Mikä on kulttuurityöryhmä?

Kulttuurityöryhmä on kunnan ja kulttuurijärjestöjen yhteinen toimielin, joka toimii sivistyslautakunnan alaisuudessa. Tehtävänä on kehittää kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä.

Työryhmä voi valmistella kulttuuritoimijoiden ja järjestöjen kanssa yhdessä erilaisia tilaisuuksia. Se voi toimia esimerkiksi vuosittain järjestettävien juhlien kuten itsenäisyysjuhlan ja veteraanijuhlan valmistelijana.

Sivistyslautakunta päätti työryhmän perustamisesta kokouksessaan 27.09.2011.

Mitä kulttuurityöryhmä tekee?

Itsenäisyysjuhla: Työryhmä järjestää kunnan itsenäisyysjuhlat. Nykyisin juhla järjestetään vuorovuosin erityyppisenä: joka toinen vuosi ohjelmassa on perinteisen mallin mukaisesti juhlapuhuja, musiikkia ja mahdollisesti muuta ohjelmaa. Joka toinen vuosi juhla koostuu erilaisista esityksistä, jolloin ei ole esim. juhlapuhetta. Tällaisia erilaisia juhlia ovat olleet Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfiksen konsertti 2012, Runomiesten esitys 2014 ja Puhkupillien eli Jyväskylän yliopiston puhallinorkesterin konsertti 2016.

Veteraanipäivän järjestelyt kuuluvat myös työryhmälle. Niinä vuosina, kun valtakunnallinen pääjuhla on ollut lähikaupungeissa, Joutsasta on järjestetty paikalle bussikuljetus. Muina vuosina juhla on järjestetty omassa kunnassa.

Suomi 100: Juhlavuoden tapahtumien järjestäjät voivat lainata joitakin materiaaleja työryhmältä. Tarjolla on virallisia Suomi 100 -ilmapalloja, sinivalkoisia viirisiimoja ja n. metrin korkuinen Suomen (pöytä)lippu. Ehtona on, että tapahtuma näkyy alla olevassa juhlavuoden tapahtumakalenterissa. Ilmoita tapahtumasi yhteispalvelupisteeseen kunta@joutsa.fi ja mainitse, että se kuuluu Suomi 100 -tapahtumiin. Materiaaleja saa kirjaston toimipisteistä - myös Mieskonmäen ja Rutalahden lainausasemilta, kunhan pyytää ne sinne hyvissä ajoin ennen haluttua ajankohtaa.

Työryhmä antaa avustusta juhlavuoden tapahtumien lehti-ilmoittelun kustannuksiin. Järjestäjä maksaa ilmoituksen itse ja toimittaa kuitin ja tilinron Nina Kuikalle (nina.kuikka@joutsa.fi). Maksimikorvaus on 50,-/ilmoitus/järjestäjä. Tässäkin ehtona on tapahtuman näkyminen Suomi 100 -kalenterissa.

Kunnan kulttuuripalkinto: Kunnan kulttuuripalkinto jaetaan nykyisin joka vuosi itsenäisyysjuhlassa. Palkinto on 500,- suuruinen lahjakortti palkitun valitsemaan paikalliseen liikkeeseen. Työryhmä ottaa vastaan ehdotuksia palkinnon saajiksi ympäri vuoden eli juuri sinä voit jättää ehdotuksesi perusteluineen osoitteeseen nina.kuikka@joutsa.fi tai Nina Kuikka, PL 18, 19650 Joutsa. Voit myös jättää kirjeen mihin tahansa Joutsan kirjaston toimipisteeseen.

Palkinnon tähänastiset saajat näet oikeasta sivupalkista.

Suomi100-tapahtumat

Keitä kulttuurityöryhmään kuuluu?

Eero Peltoniemi, puheenjohtaja, kunnanvaltuuston edustaja, eero.peltoniemi@pp.inet.fi, puh. 040 5065 649. Joutsan Seudun Taideseura ry, Joutsan Kino

Teresa Teppola, hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan edustaja. Kuorotoiminta, Joutsan moottorikerho

Matti Kallioinen, eläkeläisten edustaja. Kuorotoiminta, trumpetin soitto, design-lasi

Marianne Kosonen, lapsiperheiden edustaja. Kuorotoiminta, sirkustaide, MLL Leivonmäen yhdistys, Leivonmäen Kansallispuiston Ystävät ry

Nina Kuikka, sihteeri, kirjasto- ja kulttuuritoimen esimies, nina.kuikka@joutsa.fi, puh. 040 725 8056. Haihatuksen Henki ry

Kuitunen Iida, nuorison edustaja. Sähly

Laaksonen Linnea, nuorison edustaja. Sähly

Risto Saarikettu: Joutsan Kotiseutuyhdistys ry, Jazz Band Joutsa, kuorotoiminta

 

Kunnan kulttuuripalkinnon saajat kulttuurityöryhmän aikana

2011: Susanne Roos

2013: Sinikka Lahti

2014: Jazz Band Joutsa

2015: Seppo Pänkäläinen

2016: Marita Kärkkäinen

2017: julkistetaan itsenäisyysjuhlassa 6.12.!