Kulttuurityöryhmä

 

Mikä on kulttuurityöryhmä?

Kulttuurityöryhmä on kunnan ja kulttuurijärjestöjen yhteinen toimielin, joka toimii sivistyslautakunnan alaisuudessa. Tehtävänä on kehittää kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä.

Työryhmä voi valmistella kulttuuritoimijoiden ja järjestöjen kanssa yhdessä erilaisia tilaisuuksia. Se voi toimia esimerkiksi vuosittain järjestettävien juhlien kuten itsenäisyysjuhlan ja veteraanijuhlan valmistelijana.

Sivistyslautakunta päätti työryhmän perustamisesta kokouksessaan 27.09.2011.


Mitä kulttuurityöryhmä tekee?

Itsenäisyysjuhla: Työryhmä järjestää kunnan itsenäisyysjuhlat. Nykyisin juhla järjestetään vuorovuosin erityyppisenä: joka toinen vuosi ohjelmassa on perinteisen mallin mukaisesti juhlapuhuja, musiikkia ja mahdollisesti muuta ohjelmaa. Joka toinen vuosi juhla koostuu erilaisista esityksistä, jolloin ei ole esim. juhlapuhetta. Tällaisia erilaisia juhlia ovat olleet Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfiksen konsertti 2012, Runomiesten esitys 2014 ja Puhkupillien eli Jyväskylän yliopiston puhallinorkesterin konsertti 2016.

Veteraanipäivän järjestelyt kuuluvat myös työryhmälle. Niinä vuosina, kun valtakunnallinen pääjuhla on ollut lähikaupungeissa, Joutsasta on järjestetty paikalle bussikuljetus. Muina vuosina juhla on järjestetty omassa kunnassa.

Suomi 100: Juhlavuoden tapahtumien järjestäjät voivat lainata joitakin materiaaleja työryhmältä. Tarjolla on virallisia Suomi 100 -ilmapalloja, sinivalkoisia viirisiimoja ja n. metrin korkuinen Suomen (pöytä)lippu. Ehtona on, että tapahtuma näkyy alla olevassa juhlavuoden tapahtumakalenterissa. Ilmoita tapahtumasi yhteispalvelupisteeseen kunta@joutsa.fi ja mainitse, että se kuuluu Suomi 100 -tapahtumiin. Materiaaleja saa kirjaston toimipisteistä - myös Mieskonmäen ja Rutalahden lainausasemilta, kunhan pyytää ne sinne hyvissä ajoin ennen haluttua ajankohtaa.

Työryhmä antaa avustusta juhlavuoden tapahtumien lehti-ilmoittelun kustannuksiin. Järjestäjä maksaa ilmoituksen itse ja toimittaa kuitin ja tilinron Nina Kuikalle (nina.kuikka@joutsa.fi). Maksimikorvaus on 50,-/ilmoitus/järjestäjä. Tässäkin ehtona on tapahtuman näkyminen Suomi 100 -kalenterissa.

 

Suomi100-tapahtumat

Kes
08
Nuorisoseurantalo
19:00 - 20:45
Kes
17
Joutsan kotiseutumuseo
18:00 - 21:30
Elo
26
Leivonmäen kansallispuisto
12:00 - 13:30

Keitä kulttuurityöryhmään kuuluu?

Eero Peltoniemi, puheenjohtaja, kunnanvaltuuston edustaja, eero.peltoniemi@pp.inet.fi, puh. 040 5065 649

Matti Kallioinen, sivistyslautakunnan edustaja

Nina Kuikka, sihteeri, kirjasto- ja kulttuuritoimen esimies, nina.kuikka@joutsa.fi, puh. 040 725 8056

Marianne Kosonen, lapsiperheiden edustaja

Erik Kuitunen, nuorison edustaja

Tellervo Suuronen, eläkeläisten edustaja