Kulttuurityöryhmä

 

Mikä on kulttuurityöryhmä?

Kulttuurityöryhmä on kunnan ja kulttuurijärjestöjen yhteinen toimielin, joka toimii sivistyslautakunnan alaisuudessa. Tehtävänä on kehittää kulttuuritoimintaa ja aktivoida kansalaisjärjestöjä.

Työryhmä voi valmistella kulttuuritoimijoiden ja järjestöjen kanssa yhdessä erilaisia tilaisuuksia. Se voi toimia esimerkiksi vuosittain järjestettävien juhlien kuten itsenäisyysjuhlan ja veteraanijuhlan valmistelijana.

Sivistyslautakunta päätti työryhmän perustamisesta kokouksessaan 27.09.2011.


Mitä kulttuurityöryhmä tekee?

Työryhmä järjestää kunnan itsenäisyysjuhlat. Nykyisin juhla järjestetään vuorovuosin erityyppisenä: joka toinen vuosi ohjelmassa on perinteisen mallin mukaisesti juhlapuhuja, musiikkia ja mahdollisesti muuta ohjelmaa. Joka toinen vuosi juhla koostuu erilaisista esityksistä, jolloin ei ole esim. juhlapuhetta. Tällaisia erilaisia juhlia ovat olleet Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfiksen konsertti 2012, Runomiesten esitys 2014 ja Puhkupillien eli Jyväskylän yliopiston puhallinorkesterin konsertti 2016.

Veteraanipäivän järjestelyt kuuluvat myös työryhmälle. Niinä vuosina, kun valtakunnallinen pääjuhla on ollut lähikaupungeissa, Joutsasta on järjestetty paikalle bussikuljetus. Muina vuosina juhla on järjestetty omassa kunnassa.

 

Suomi100-tapahtumat

Huh
11

Keitä kulttuurityöryhmään kuuluu?

Eero Peltoniemi, puheenjohtaja, kunnanvaltuuston edustaja, eero.peltoniemi@pp.inet.fi, puh. 040 5065 649

Matti Kallioinen, sivistyslautakunnan edustaja

Nina Kuikka, sihteeri, kirjasto- ja kulttuuritoimen esimies, nina.kuikka@joutsa.fi, puh. 040 725 8056

Marianne Kosonen, lapsiperheiden edustaja

Erik Kuitunen, nuorison edustaja

Tellervo Suuronen, eläkeläisten edustaja