Musiikki ja taide

Kuoroja, bändejä, laulua ja soittoa

Joutsassa harrastetaan musiikkia ja taiteita niin ryhmissä kuin yksinkin. Paikkakunnalla on useita kuoroja, sekä taitavia yksinlaulajia. Täällä pääsee kuulemaan niin kevyttä musiikkia kuin klassistakin. Paikallisia bändejäkin on joka lähtöön. Ehkä Joutsa antaa sopivasti taiteellista inspiraatiota, onhan täällä ainakin meidän joutsalaisten mielestä se maailman sinisin taivas.

Taide-elämyksiä

Joutsassa myös taiteillaan paljon, niin harrastuksena kuin ammattimaisesti. Taidetta myös ripustetaan esiin monenlaisiin näyttelytiloihin, kaikkien kuntalaisten iloksi.

Haihatus

Koiravuoressa sijaitseva Taidelaitos Haihatus kokoaa yhteen ammattitaiteilijoita niin läheltä kuin kaukaakin. Jokakesäinen nykytaiteen näyttely on lienee se paikkakunnalla tunnetuin Haihatusnäyttely, mutta myös muina vuodenaikoina Haihatuksen taloissa tapahtuu ja alueesta on muodostumassa varsinainen kulttuurikeskus. Kansainväliset taiteilijaresidenssivieraat hakevat hekin inspiroivaa työympäristöä Joutsasta ja kaikkialta maailmasta tulevia taiteilijoita saattaakin nähdä kylällä ihmettelemässä tähtitaivasta tai suomalaista arkea ja elämänmenoa.

Martti Servoa ja Napanderia kuultiin kesällä 2013 Joutopäivillä

Lieneekö Joutsassa myös poikkeukselliset paljon runoilijoita, sillä jokasyksyiseen kirjaston runoraatiin löytyy aina joukko esikoisrunoilijoita.