Sankarihautajaiset Joutsan kirkossa

Tilanne on alkanut rauhoittua

Heinäkuun puoltaväliä 1944 kohden tilanne myös Kannaksella alkoi rauhoittua.

11.7.44

Hei Siiri!

Kiitos parhain kirjeestäsi, jonka sain tänään. Sain päivällä kirjeen sinulta ja illalla nyt paketin äidiltä. Kyllä minä sain sen aikaisemmankin paketin, joka oli lähetetty sillä entisellä osakkeella kotoa, vaikka kyllä se vähän viipyi. Olihan siinä kaikki tallella ja vielä hyvässä syöntikunnossa. Nyt sain sitten tänään kuten kerroin 7. päivänä lähetetyn paketin, joten se nyt ei viipynyt kuin 4 päivää matkalla.

Kirjoitin juuri tässä kotia että tietävät, että perille on tullu ja hyvin täällä nyt menee. Onkin ollu hyvin hiljaista tällä kohden rintamaa. Se sinun kirjasi Sata tuntia saksaa meni kotia paketissa, kun lähetin sellaisen silloin kun jouduin sieltä Itä-Karjalasta lähtee tänne Kannakselle. Kun menet lomalle kotia niin kyllähän ne sen sieltä sitten antavat sinulle.

Hyvähän se on, että Einokin on säilynyt ehjänä, kun minä luulin että miten sen on, kun sieltä ovat joutuneet perääntyy ja siis on ollu kovat paikat. Kyllä täällä on koneita ilmassa melkein yhtenään, milloin omia, milloin ryssä taas vuorostaan. Siihen kyllä on tottunut ja ei siitä perusta mitään. Ainahan täällä sellaista tykistö- ja ranaatinheitintulta tahtoo olla ainakin meidän puolelta. Ei se riitä tykistössä nyt ainakaan tällä kohden. Tästä oikealle se viime yön kokonaan kuului paahtaneen tykistöllä, mutta jo aamun hämärtyessä meikäläiset kävivät ilmasta käsin pommittamassa noin puoli tuntia niin jo rupes olemaan ryssä perin hiljaa.

Me olemme siitä itään päin, mistä usein on radiossa mainittu nimittäin (Talista). Kyllähän sillä miestä taitaa olla kovin kylläkin. Ei sen lentotoiminta ole ollu sellaista kuin aikaisemmin Kuuterselässä. Oli näet yhtenään satoja koneita ilmassa. Nyt ei kun silloin tällöin näkee jonkun koneen. Niitä on tullu niin paljon alas ja sitten ne joutui niitä levittää pitkin rintamaa. No ei muuta tällä kertaa taas.

Hyvät voinnit vaan ja terveisin

Väinö

Kai tämä kesä on viimeinen sotakesä.