Sankarihautajaiset Joutsan kirkossa

"Illalla näkyi Pietarista ilmatorjunta-ammusten räjähtely"

Syyskuun alussa JR 43 ylitti Kannaksella entisen valtakunnanrajan. Lempaalassa rykmentti asettui puolustukseen, ja asemasotavaihe alkoi.

Venäjällä 10.9.41

Tervehtien Siiri.

Kirjoitan taas sotanäkemyksiäni. Olemme kulkeneet Kiviniemestä, ei suoraan vaan kiertämällä lännestä käsin. Joutuimme melko helpolla vanhalle Suomen rajalle, mutta sitten on ollut kulku vähän vaikeampaa, on tehnyt ryssäkin vähän haittaa ja rajaseutulla kun ei ole ennen ollut teitä, niin ei ole nytkään, vaan sellaista savivelliä että et usko, mutta kylläpähän työporukat korjaavat.

Olemmekin Keski-Kannaksella siinä Suomeen pistävän rajaniemekkeen päästä lukien noin 12 km päässä ryssän puolella. Täällä on hyvät tiet, nimittäin tehty kivistä kuin kaupungin kadut. Puolukoita täällä on ollut vähän.

Saimme eilen kylpeäkin, sillä täällä tapasimme yhden aivan kuin suomalaisen saunan. Pietariin ei ole tästä kuin 48 km ja muilla kohdin ovat suomalaiset lähempänäkin. Illalla näkyi Pietarista komeasti ilmatorjunta-ammusten räjähtely, välkkyivät kuin sammuvat tähdet iltahämärässä ja samalla valonheittimet tekivät valosoihtuja aina kohti tähtiä ja hyvin näkyi tykin leimahdus, mutta ääntä ei kuulunut.

Ei mitään erikoista kuulu, olemme nyt tutussa teltassa. Kirjoita sitten jotain Joutsan kuulumisia.

Eino