Sankarihautajaiset Joutsan kirkossa

Sotatunnelmia Syväriltä

Jatkosodan hyökkäysvaiheen päätyttyä Eino Järvilä komennettiin Upseerikouluun. Hän osallistui kurssille 53 Niinisalossa 12.11.1941–14.2.1942. Hän olisi voinut jäädä kouluttajaksikin, mutta halusi mieluummin rintamayksikköön. Helmikuusta 1942 aina jatkosodan loppuun hän palveli joukkueenjohtajana JR 2:ssa.

Syvärillä 8.4.42

Heipä Siiri.

Kirjoitanpa taas. Täälläkin alkaa tulla kevät, parissa päivässä on hanget kevättuulessa lasehtineet. Ryssäkin on vähän herännyt talvihorroksista, koska on vähän äitynyt eri puolilla rönsyilemään. Toissayönä vähän koitti hyökätäkin, pääsikin huomaamatta 50 m päähän. Kulkue oli jo 25 m päässä, siitä kun vartiomies huomasi, niin ryssä huusi että ”ylös isäs Staalinin pojat, eteenpäin, hurraa”.

Ei pojat sentä hermostuneet vaan ryssän oli pakko korjata luunsa. Olihan se taas toismuutteellista, pääsi pojat vähän evakoimaan. Meillä on nyt vahvat asemat, että ei se paljoa totiseksi vedä, vaan tuntuu siltä että isäs Staalinin pojat saa höökiä vapaasti, jos huvittaa, sillä ei se tästä pääse.

Alkaa olla vähän vesiä haudoissa, niin jonkun lomalaisen mukana saisit laittaa ne uudemmat kumisaappaat. Siellä on lomalla stm Saarinen Antti, mutta hän on laitapitäjältä, että ei siitä kai tule mitään, mutta jos nyt täältä joku muu on lomalla niin laita tulemaan. Paketti niistä voi tulla liika painava, mutta jos ei tule ylipainoinen, niin tuleehan ne paketissa.

Aika on mennyt nopeaan ja pian päästään kesään. Eipä ole mitään asiaa, vaan kevyesti menee aika.

Eino
Kpk 1.
2358