Sankarihautajaiset Joutsan kirkossa

"Tuloparaati" Syvärin voimalaitoksella

Kesäkuussa 1942 Eino Järvilä palasi joukkueeseensa toivuttuaan haavoittumisestaan.

Syvärillä 28.6.42

Tervepä taas.

Onpa viikko taas vierähtänyt, että ei ole tullut kirjettä kirjoitettua. Minulla on ollut touhuja aika lailla, mutta ei ne ole vihaksi pistelleet. Olen taas ruvennut rakennuttamaan tähän uuteen paikkaani oikein vahvaa puolustuslinjaa.

Taisit kuulla Voimalaitoksella ryssän hyökkäyksestä juhannuksen aatonaattona, oli se kyllä voimakkain tykistökeskitys mitä ryssä on tänne antanut ja toiseksi oli minun iloni näin jäljestäpäin, kun ryssä hyökkäsi ainoastaan minun joukkueeni kohdalta ja pääsi 30 metrin päähän, mutta takaisin täyty lähteä. Seuraavana aamuna ratio jo huusi Voimalaitoksen sotatoimista. No – oli se sellainen tuloparaati minulle, kun ryssä sen järjesti ja heti alkajaisiksi raapaisi kranaatti minuakin taas oikeaan korvalliseen, mutta ei ne kirpunpuremat tehneet mitään, vaan vähän poski punoitti.

Kyllä oma tykistö jauhoi lopussa ja ryssän kaksi yritystä meni hukkaan. Minulta kaksi poikaa kaatui ja kolme haavoittui. Olemme ootelleet ryssän uutta yritystä, mutta ei ole kuulunut. Mieliala on kaikilla kesäinen ja hyvin näyttää sotatoimet sujuvan, suunnitelmien mukaisesti.

En ole paljoa joutanut kirjoittelemaan kenellekään, mutta kunpahan nyt tiedät että hyvin menee. Ikkanen on minulla joukkueen varajohtajana ja kiva olla taas yhdessä. On minulla vielä sapuskaa mutta voit kohta lähettää pikkupaketin ettei tule myöhään, mutta pakkaa hyvin ettei se vaan sula välille. Eipä tässä muuta kuin kirjoita sitten.

E. J:lä
1/2958