Sankarihautajaiset Joutsan kirkossa

Tuli haavoitti yhtä miestä ja tappoi viisi hevosta

Venäläisten tykistötuli aiheutti tappioita silloinkin, kun joutsalaiset oli vedetty etulinjasta lepoon.

Pe 8.12.1939
Klo 2 taas ilmoitus vihollisen joen ylityksestä, mutta nytkään ei heitä nähty. Klo 5.26 Kaarnajoen silta räjäytettiin. Klo 12.45 toistui ilmoitus joen ylityksestä, mutta tälläkään kertaa partio ei tavannut mitään. Ennen vuorokauden vaihdetta I/JR 23:n komentaja Vallas esikuntineen saapui pataljoonamme komentopaikalle, ja pohjalaispataljoona asettui hyökkäysvalmiusasemiin.

La 9.12.1939
20.PionK:n miehet miinoittivat aamuyöstä maaston joen ja Kaarnajoen sillan raunioiden välillä. Samalla klo 4.25 he räjäyttivät Mustaojan sillan. Päivä oli verraten rauhallinen meidän lohkollamme, vain joitain tykistökeskityksiä. Klo 23.15 rykmentin komentaja eversti Sihvonen käski II P:n siirtää leirinsä Kaarnajoen aukeiden eteläpuolelle metsän reunaan, jossa tulisimme olemaan puolustuslohkon reservinä. Pataljoona Polon otti entisen lohkomme haltuunsa.

[ Stm Väinö Holla Mieskonmäestä (s. 1907) haavoittui lievästi vasempaan käteen 9.12.1939. ]

Su 10.12.1939
Vaihto suoritettu klo 5.35 mennessä ja Polonin miehet kävivät asemiin. Uudella leirillä pataljoonamme oli klo 7 ja aloitimme telttojen pystyttämisen, suojahautojen kaivamisen sekä korsujen rakentamisen. Koko päivän vihollinen ampui tykistöllään kiivaasti leirialueelle ja rakennustyöt viivästyivät koska miesten piti olla suojahaudoissa. Tuli haavoitti yhtä miestä ja tappoi viisi hevosta.

[ Sunnuntaina 10. joulukuuta 1939 kaatui stm Eino Häkkinen Pappisista (s. 1907). Kranaatti murskasi Häkkisen molemmat jalat ja hän kuoli kun häntä oltiin siirtämässä 10.Kenttäsairaalaan. ]