MONIPUOLINEN YRITYSKANTA KUTSUU SINUT HYVÄÄN SEURAAN

Joutsan seudulla yrittäjyydellä on pitkät perinteet. Yritysmyönteisessä kunnassamme viihtyvät niin urakoitsijat, teolliset tuottajat, tekoälyn kehittäjät, taloushallinnon ammattilaiset, luovien alojen tekijät, maatalousyrittäjät kuin kaupallisten palveluiden tarjoajat – ja niin varmasti sinäkin! Yritystemme korkea määrä suhteessa väestömäärään ei ole sattumaa. Tervetuloa ammattitaitoiseen joukkoomme!

TILAA JA MAHDOLLISUUKSIA KASVUUN – KOKO ELÄMÄN POLULLE

Joutsassa yritystoiminnallasi on tilaa kasvaa ja kehittyä: edullisilla tonteillamme on runsaat rakennusoikeudet ja kaavoitus on suunniteltu joustavasti. Me Joutsan kunnassa tuemme alueen yrityssektorin toimintaa ja kehitystä aktiivisesti sekä tarjoamme yrittäjille kuntamme elinkeinotoimen palvelut uuden liikeidean sparraamisesta liiketoimintasuunnitelman uudistamiseen. Tutustu nettisivuillamme myös Joutsan kunnan omaan yritysseteliin.  Huippusijainti keskellä kauneinta Suomea tarjoaa hienon ympäristön paitsi yritystoiminnalle myös muulle elämälle!

MARKKINOIDEN SYDÄMESSÄ

Joutsa lähikuntineen muodostaa 25 000 potentiaalisen asiakkaan lähimarkkina-alueen. Lähikunnista Toivakasta, Kangasniemeltä, Pertunmaalta, Hartolasta, Sysmästä ja Luhangasta on Joutsaan noin 15–30 minuutin matka, ja lähimpiin suurimpiin kaupunkeihin Jyväskylään, Mikkeliin ja Lahteen hurautat noin tunnissa. Sijoittumalla Joutsaan voit hyödyntää paitsi loistavan logistisen sijainnin ja Nelostien kasvavan asiakasvirran, myös alueen runsaslukuisen kesäasukkaiden markkinan!

Ikkunatehtaan valttina huippulaatu ja käsityö

Liiketoimintajohtaja Markus Palola on tehnyt pitkän uran ikkunoiden parissa, johdon ja kehittämisen tehtävissä. Hänelle on kunnia-asia saada johtaa nyt Sydänpuu Ikkunat ja Ovet Oy:tä, pian 30-vuotiasta joutsalaista yritystä.

Tekoälyn vastapainoksi lenkille metsään

Pitkän linjan it-osaaja Jussi Seppälä teki Joutsasta käsin etätyötä toistakymmentä vuotta. Kun tuli aika perustaa oma yritys vuonna 2017, oli luontevaa jatkaa toimintaa Joutsassa. Fikuro tekee omaa toiminnanohjausjärjestelmää sekä ohjelmistokonsultointia eri toimialojen asiakkaille.

Perheyritykselle on tärkeää pysyä Joutsassa

Ilkka Hentisestä olisi voinut tulla liikunnanopettaja, mutta tie veikin talonrakennusalalle ja perheyrityksen johtoon. Joutsassa 30 vuotta toiminut Insinöörityö Hentinen Oy on perheyritys, jolla on myös pysyvä paikka Joutsassa: tuttu toimisto on ollut keskellä kylää lähes koko 30 vuoden ajan, ja yrityksen kädenjälki näkyy monissa Joutsan ja koko seutukunnan suurissa kiinteistöissä.

Etätyö maalla toi pysyvästi Joutsaan

Valokuvaaja ja toimittaja Ilona Savitie on tyytyväinen päätökseen palata lapsuuden maisemiin pienelle paikkakunnalle. 15 vuotta sitten työpaikkaa viestinnän töissä piti hakea Helsingistä, mutta yrittäjänä asuinpaikka ei enää rajannut kotiosoitetta. Siirtymä Helsingistä Joutsaan vei käytännössä noin neljä vuotta, ajatuksesta kokeiluun, kesäasumiseen ja lopulliseen muuttopäätökseen.

Rakkaudesta ruusuihin

Yrittäjä Sari Malin toimi pitkään työntekijänä Joutsan keskustan kukkakaupassa. Yrityksen omistajan lopettaessa kaupan, moni kanta-asiakas jäi kaipaamaan hyvästä palvelusta tunnettua liikettä. Niinpä Malin tarttui tilaisuuteen ja perusti oman kukkakaupan, Joutsan Kukka-Sarin.

Suomen paras cheddar syntyy lähimaidosta

Jukolan Juuston herkut syntyvät lähitilan aamumaidosta. Suomen parasta cheddaria päästään valmistamaan kaksi tuntia lypsyn jälkeen. Toimiva logistiikka maitotilalta juustolalle ja juustolalta asiakkaille on yrityksen keskeinen kilpailuvaltti.

Keskeinen sijainti on ykkösjuttu

ABC Joutsalle keskeinen sijainti Nelostien varressa, Oravakivensalmen rannalla on tärkeä kilpailuvaltti. Liikennemyymäläpäällikkö Tuomas Mertasen mukaan asiakkaiden on helppo poiketa asioimaan, olivatpa he sitten paikkakuntalaisia tai pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen matkaavia.