Joutsa matkailijoille

oravat_kansallispuisto.jpg

Paikallisten yritysten palvelut

Leivonmäen kansallispuisto

Taidelaitos Haihatus

Joutsan Seudun Moottorirata

Matkailijan palvelut:

Joutsalaisiin palveluntarjoajiin voit tutustua tarkemmin täällä.

Suosittuja vierailupaikkoja kunnassa ovat muun muassa Leivonmäen kansallispuisto, taidelaitos Haihatus, Joutsan Seudun moottorirata. Tuliaisiksi monet ostavat joutsalaista designia taitavilta kankaanpainajilta. Katso lisää vinkkejä matkailuesitteestämme, jonka pääset lukemaan tästä.

Joutsa experience

Joutsa experience on alkanut, pidä aistisi auki. Jos liikut verkkosivuillamme vielä sieltä kaukana etäältä, niin muista myös tulla katsomaan käytännössä millaista täällä oikein on.

Jos jotenkin kuvailla pitäisi, niin sanoisin, että Joutsan kesässä näkyy touhukas torikauppa, kuuluu choppereiden pärinä, maistuu muikku ja uudet perunat, tuoksuu suopursu ja savusauna ja tuntuu kiireetön nautiskelu. Niin ja paljon muuta, joka on koettava itse. Seikkaile avoimin mielin ja tutustu rauhassa.

Tutki nähtävyydet ja paikalliset erikoisuudet. Maistele keittiön antimia ja muista jututtaa paikallisia ihmisiä. Joutsalaisten sanotaan saaneen luonteeseensa hämäläistä sulkeutuneisuutta ja varovaisuutta, mutta myös savolaista leveää huumoria ja pistävää satiiria. Testaa pitääkö paikkansa.

Kesällä on kivaa kaikkialla, mutta entäpä sitten talvella? Minkälaista täällä silloin on? No, rauhallisempaa tietysti, mutta ihan kivaa silloinkin. Joutsan talvessa näkyy hiihtäjä jos toinenkin, kuuluu pilkkikairan rouske, maistuu leivinuunin antimet, tuoksuu havut ja kynttilät ja tuntuu viipyilevä rauha. Eikä siinä tietenkään ole kaikki, talvikin on koettava itse. Vapaa-aikaansa saa kulumaan täällä myös talvella, joten älä epäröi.

Jos vielä mietit, tullako meille, niin ala suunnitella heti reissua. Tänne on helppo tulla maantietä pitkin. Varaa mökki, pakkaa laukku ja lähde matkaan. Näihin kulmiin kannattaa tutustua – me otamme vieraat mielellämme meille käymään ja viivähtämään pitemmäksikin aikaa.

Asenna Adobe Flash nähdäksesi tämä sisältö.
Asenna Adobe Flash nähdäksesi tämä sisältö.

Leivonmäen Kansallispuisto. Historia ja retkeilijän opas.