Järjestäjät voivat ilmoittaa tapahtumiaan kalenteriin alla olevasta linkistä löytyvällä lomakkeella:

https://www.joutsa.fi/vapaa-aika/tapahtumakalenteri/

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Residenssi 10v & Mega Mad in Finland

26.6. klo 11:00 3.7. klo 18:00

Tapahtumapaikan osoite
Jousitie 68-70, 19650 Joutsa
Tapahtuman kuvaus
Haihatuksen kansainvälinen taiteilijaresidenssi viettää juhlavuottaan. Jo vuosikymmenen ajan Haihatus on tuonut Joutsaan taiteen tekijöitä ja opiskelijoita ympäri maailman. Koronavuodet ovat hiljentäneet kansainvälisen liikkuvuuden minimiin, mutta Haihatus katsoo luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja julkistaa huhtikuun aikana uuden avoimen residenssihaun syksylle 2022. Hiljaisella kaudella residenssin majoitus- ja työskentelytiloja on kunnostettu yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Syksyn residenssitaiteilijat pääsevätkin inspiroitumaan ympäröivän järvi-suomalaisen luonnon lisäksi 110-vuotiaan Utopia-rakennuksen uudistetuista tiloista.

Residenssin vuosikymmenen mittaista taivalta juhlistetaan mm. Haihatuksen ympärivuotisessa residenssissä olevan nykysirkusryhmä Kallo Collectiven ja ryhmän ranskalaisten yhteistyökumppanien toteuttamalla esityksellä MegaMad. Kansainvälisesti tunnetun Mad in Finland -nykysirkusesityksen juhlaversio MegaMad nähdään Haihatuksen pihapiirissä Joutsan joutopäivien aikaan sunnuntaina 3.7.2022.
Mad in Finland -kollektiivi kokoaa yhteen suomalaisen nykysirkuksen kirkkainta kärkeä. Sirkusta ja musiikkia huumorilla yhdistävä esitys on tehnyt Suomea ja suomalaista nykysirkusta tunnetuksi maailmalla ja toiminut suomalaisen naisvoiman lähettiläänä. Mega Mad in Finland on megalomaaninen, pidättelemätön ja kokeileva performanssi, jossa mikään ei ole liikaa. Kun 20 naista päästetään valloilleen, loitsutaan maailma raiteilleen, kurotetaan kohti mahdotonta ja kootaan Suomen sirkushistorian kovaäänisin sirkuspyramidi suoraan saunasta. 
 
INFO: Residenssin ajankohtaiset kuulumiset löytyvät osoitteesta: www.facebook.com/haihatus
Mega Mad in Finland:  27.6.-2.7. Taiteilijaresidenssiperiodi Haihatuksessa  / 3.7. Mega Mad in Finland -performanssi ja Mad in Finland -elokuva Joutsan Joutopäivien yhteydessä Taidelaitos Haihatuksen pihalla.                  
 
Tapahtuman järjestäjä
Taidelaitos Haihatus
©Klara G, Cirkus Mania, subtopia