Joutsan Veneseura ry:n esittely

 

Joutsan Veneseura ry on järjestänyt Joutsan soutuja vuodesta 1978 alkaen. Alkuaikoina kisa soudettiin pitempänä lenkkinä Lankian salmen kautta Oravakiven sillan itäpuolen käännökseen, josta soudettiin samaa reittiä takaisin Joutsan salmeen. Soutajien toivomuksesta reitti lyhennettiin 10 Km:n matkaksi, jolloin siitä saatiin suoraviivainen ja yleisöystävällisempi. Kisapäivä on pitkään ollut elokuun ensimmäisenä tai toisena lauantaina.

Seurassamme on ollut muutamia innokkaita puuvenesoutajia yksin- ja vuorosoudussa. Nimekkäimpiä olivat Olli Hietanen ja Pentti Sauvala.

Pentti Sauvala toimi soudun ohella seuran puheenjohtajana vuoteen 2000 saakka jolloin hän luovutti tehtävät Petri Teittiselle. Petrin muutettua työn perässä vuonna 2004 on seuraa johtanut siitä lähtien kirkkovenesoutajana tunnettu Marko Hartonen.

Yksinsoudussa ovat kilpailleet mm Juha Halttunen, Tomi Salo ja Jorma Ikonen. Parisoudussa ovat kunnostautuneet SM-tasolla Ari ja Sirpa Minkkinen.

Kirkkovenesoutu nosti päätään 90-luvulla ja laji on ollut nousussa jatkuvasti. Joutsan Soututeamilla on nykyään yksi kirkkovene sekä yksikkövene. Kaulustoa säilytetään omassa venetalaassa Joutsan Myllylahdella.

Seuran hallitus 2012:

Puheenjohtaja: Marko Hartonen,

Jäsenet:  Jarmo Heikkinen, Risto Nurminen , Eija Lehtimaa

Pekka Lyytinen, Marita Kokko-Nurminen ja Teuvo Koskinen.

Varalla: Tuija Salo ja  Paavo Nummela

Sihteeri: Marjut Muttilainen

Jäsenkenttämme koostuu kilpa- ja harrastesoutajista, veneilyn harrastajista ja kannattavista jäsenistä.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Joutsan soutuja vuonna 2012 ei soudeta.


Soudut