Joutsan Joutopäivät
OHJELMA 2023

OHJELMA 2023

Joutopäivien ohjelma ja aikataulu

Lauantai 1.7. | Talomuseo

Joutsan Joutopäivät järjestetään 1.–2.7.2023 Talomuseolla ja Taidelaitos Haihatuksessa. Kyläjuhlat järjestetään jo 51. kerran!

Lauantaina 1.7. klo 10–17 Talomuseolla nähdään Joutopäivien uudistuvat maalaismarkkinat. Leivonmäkeläinen laulaja-lauluntekijä Eva Vikman tähdittää markkinahumun päivätanssit, minkä lisäksi alueella kuullaan trubaduurien musisointia. Lauantain ohjelmassa kaiken muun lisäksi sahdinvalmistuksen SM-karsintakilpailu. Iltapäivästä vetäistään käyntiin Sahti, Sauna ja Satriani -tapahtuma, jossa voi ottaa löylyt Ford Transit-saunassa Joe Satriani -coverbändin säestäessä löylyjä! Omat pyyhkeet mukaan.

Talomuseon alueella nähdään myös työnäytöksiä.  Alueella on anniskelu koko tapahtuman ajan. Vapaa pääsy!

Lauantai-ilta Talomuseolla jatkuu klo 18 eteenpäin maksullisena tapahtumana. Rinnelavalla esiintyy legendaarinen Ismo Alanko viisihenkisen bändinsä kanssa. Helmikuussa uuden albumin “Me olemme ihme” julkaissut Alanko on huikeassa nosteessa. Levy nousi suoraan listan kärkipaikoille ja kevätkiertue on ollut loppuunmyyty useilla paikkakunnilla. Keikkakritiikit ja yleisön palaute ovat olleet ylistäviä. Ismo Alangon lämppärinä toimii rockin nuori konkari Maria Mattila aka Mara Balls, joka on esiintynyt isoilla lavoilla, mm. Popedan kanssa ja niittänyt mainetta ympäri Suomea räjähtävillä livevedoillaan.

Hanki liput (22/35 + palvelumaksu) iltaohjelmaan (Ismo Alanko & Mara Balls)!

Liput lauantain iltaohjelmaan saat ostettua täältä: biletti.fi

Lauantain aikataulu 
Klo 10

Joutopäivien ja Maalaismarkkinoiden avajaiset. Joutomies saapuu.

Joutomies istuu vanhassa autossa.
Kuvaaja: Ilona Savitie

TRUBADUURI Juha Rupposen  iskelmäkaruselli viihdyttää pikkulavalla. 

Alueella luvassa monenlaisia perinnenäytöksiä, sepäntöistä aina sahdinvalmistukseen.

Klo 11

Arkeologi Mikko Moilanen (FT, seppä) esitelmöi suomalaisista miekkalöydöksistä sekä niihin liittyvistä sepäntöistä- ja taidoista museon päärakennuksessa.

Perinnenäytökset jatkuvat alueella. 

Klo 12

Hyppää hämyiseen riiheen jytäämään DJ Ivalon tahdeissa! Lasten riihidisko klo 12-14.

VAPAA PÄÄSY

Tule tutustumaan sahdinvalmistuksen saloihin, kun alueen sahtitaiturit ottavat mittaa toisistaan SM-karsintojen merkeissä. Suomen mestaruuden 31-vuotiskilpailu järjestetään Nakkilassa la 5.8.2023. Alkukarsinnat järjestetään pitäjäkohtaisesti. 

Tutustu aiheeseen lisää Suomen sahtiseuran sivuilla:

https://sahti.org/

Mies valmistaa sahtia.
Kuva: Ilona Savitie

Folkloristi ja tutkija Elina Pylsy-Komppa esitelmöi joutsalaisista käsityötaidoista museon päärakennuksessa. Alustuksen jälkeen kuullaan yleisön kertomuksia ja muisteloita aiheesta.

Perinnenäytökset jatkuvat alueella. 

Klo 14

Tunnin kantrifestarit Topin tapaan Pikkulavalla. Stetson päähän ja menoksi! Virittäydy tunnelmaan kuuntelemalla kokoonpanon singlet Spotifysta!

Klo 15

 

Kuva: Ilona Savitie

Eva Vikmanin swingahtavat päivätanssit Areena-lavalla klo 15-16. Hurmioidu kesäiseen tanssiin ikivihreiden ja uudempien tanssikappaleiden tahdissa. Tyyli on vapaa!

Lisätietoa artistista: https://evavikman.fi/

Virittäydy tunnelmaan kuuntelemalla Eva Vikmanin tuotantoa Spotifysta! 

Klo 16.30

Talomuseon sisäpihalla lämmitellään Ford Transit-sauna klo 16-18  jossa voi ottaa kunnon löylyt Satch Machinen soittaessa Joe Satriani -covereita. Omat pyyhkeet ja vihdat mukaan.

Klo 17

Klo 18 ilmainen sisäänpääsy Talomuseon alueelle päättyy. Alueelle pääsevät vain iltaohjelmaan lipun ostaneet asiakkaat.

Ilta talomuseolla

Klo 18.00-23.00

PÄÄSYMAKSU – Katettu katsomo suojaa sateen yllättäessä!

Liput: biletti.fi

22 € / 35 € 

+ 2 € palvelumaksu

Illan aikataulu

Alueelle pääsee klo 18 jälkeen vain pääsylipun ostaneet. Illan starttaa DJ Vilunki 3000

Rokin nuori konkari Maria Mattila tarjoilee tiukkaa hikistä ajoa ja hengästyttäviä kitarahetkiä!

Lisätietoja bändistä: http://www.maraballs.com/

Virittäydy tunnelmaan kuuntelemalla Mara Ballsin biisejä Spotifysta!

Legendaarinen Ismo Alanko saapuu yhtyeineen Joutsan Joutopäivien pääesintyjäksi. Luvassa on unohtumaton ilta kaikille suomirokin ystäville!

Virittäydy tunnelmaan kuuntelemalla Ismo Alangon klassikot, sekä uudet hitit Spotifysta! 

Lauantain jatkoklubi | Ravintola Huttula

Lauantaina 1.7.2023 KLO 21-04 Esiintymässä THE BLOOD SAUSAGE BOYS (00:30). Diskojytästä vastaa DJ VILUNKI 3000! Liput 10 €

Sunnuntai 2.7. | Haihatus

Sunnuntaina 2.7. Joutopäivien ohjelma jatkuu Haihatuksessa, jossa on luvassa maksuton Lasten MusaSunnuntai klo 12–16. Tule nauttimaan koko perheen kanssa lastenmusiikista, työpajoista ja muusta leikkisästä ohjelmasta! Haihatukseen voit ottaa eväät mukaan ja pitää piknikin samalla kun nautit upeasta taideympäristöstä.

Sunnuntain aikataulu 
Klo 12-16

Koko perheen piknik-tapahtuma. VAPAA PÄÄSY!

Kansanmusiikillinen ja leikkisä Mytty sekä liikunnallinen Mimi & Kuku riemastuttavat eloisilla ja iloisilla esityksillään. Ota eväskori ja viltti kainaloon ja vietä perhelounas Haihatuksen permannolla. Haihatuksen kesänäyttely ”Kaiken takana” avoinna sunnuntaivieraille.

 

Mimi ja Kuku
Klo 17

Haihatuksessa nähdään fyysistä ja visuaalista teatteria yhdisteleva Into the Wild, jonka näytöksiä on myös aiemmin viikolla.

Liput (10/15€): haihatus.fi

Sunnuntain jatkoklubi | Ravintola Kellari

Sunnuntaina 2.7.2023 KLO 18-02

Lauteilla oululaista räävitöntä rokkia, FERNET UNDERGROUND ja TBA!

FERNET UNDERGROUND on omien sanojensa mukaan ”Jotaki power pöperöä, täysiä & sinneppäin” soittava trio, joka ammentaa lähinnä ensirakkauksistaan, 60- ja 90-luvuista ja tykittelee menemään sangen sopimattomalla paineella jäseniensä iät huomioon ottaen. Tästä kannattaakin siis repiä kaikki irti, ennen ku ukkelit väsähtää!

FUG julkaisi toisen levynsä ”Esimerkkejä yksinäisyudestä” 3.3.2023 ja pitää jo kolmattaan tiukassa otteessa.

Jatkojen toisena esiintyjänä on SAMI HEIKKILÄ. Hän on kuusamolaislähtöinen, entinen turkulainen ja nykyisin Piippolan ehkä tunnetuin folk-artisti. Lauluntekijä ja haaveilija, joka ammentaa laulujaan rakkauden ja yksinäisyyden yhtenäisestä olemuksesta.

23.6. ilmestyy tuplasinkku Uudenlaista hiljaisuutta / Aurinko polttaa ulos yön (Gone fishing).


 

Lataa PDF

Joutoviikko 3.–9.7.

Joutopäiviä seuraa tapahtumantäyteinen Joutoviikko 3.–9.7. ympäri Joutsaa, jonka järjestämiseen ovat tervetulleita kaikki paikalliset yritykset, yhdistykset ja yksittäiset henkilöt.

Suunnittele oma tapahtumasi ja ilmoita itsesi mukaan oheisen linkin kautta: https://www.joutsa.fi/jouto/joutoviikko/#ilmoittautuminen

Joutoviikolla on luvassa on mm. paikallisten toteuttamia saunatapahtumia, taidetyöpajoja, opastettuja teemakierroksia ja konsertteja Joutsan alueella.

Joten merkkaa kalenteriisi Joutopäivät ja Joutoviikko, niin näemme siellä joutsaisissa merkeissä!