Joutopäiviä seuraa Joutoviikko
Joutopäiviä seuraa Joutoviikko

Joutopäiviä seuraa Joutoviikko

Tervetuloa järjestämään Joutoviikkoa 3.–9.7.!

Joutsan Joutopäivät järjestetään tänä vuonna viikonloppuna 1.–2.7. ja tuotannosta vastaa Haihatuksen henki ry:n ylläpitämä taidelaitos Haihatus.

Joutopäivät on saanut palautetta, että viikonlopun aikana on ollut samanaikaisesti liikaa tapahtumia liian monessa paikassa. Siksi haluamme kokeilla tänä vuonna mallia, jossa viikonlopun aikana tapahtumat keskittyvät lauantaina Talomuseolle ja sunnuntaina Haihatukseen. Joutopäivät jatkuisivat Joutoviikkona, jonka toteuttamiseen toivomme mahdollisimman monen yhdistyksen, yrityksen tai yksittäisen henkilön osallistuvan omilla tuotannoillaan / tapahtumillaan. Näin Joutsan tapahtumakesä jatkuisi sujuvasti ja kaikkiin tapahtumiin riittäisi osallistujia ja talkooväkeä. Joutoviikolle valmistuu uusia elämyspalveluja myös Haihatuksen vetämässä kulttuurimatkailu-hankkeessa, HAIKUssa. Tulossa on mm. paikallisten toteuttamia saunatapahtumia, taidetyöpajoja, opastettuja teemakierroksia ja konsertteja Joutsan alueella.


Joutoviikolla tapahtumia järjestävät pääsevät mukaan yhteismarkkinointiin. Toimijat voivat halutessaan olla mukana Joutopäivien ja Joutoviikon yhteisessä tabloid-lehdessä, joka ilmestyy kesäkuun alussa. Lisäksi tiedotamme Joutoviikon tapahtumista Joutopäivien nettisivulla, sosiaalisessa mediassa ja Visit Jyväskylä Regionin matkailijoille suunnatuissa viestintäkanavissa. Joutoviikon tapahtumakalenteri tulee olemaan osana Joutopäivien esitettä ja ohjelmatietoja Joutopäivien tapahtuma-alueella.

Tiistaina 14.3. järjestämme Joutopäivien ja Joutoviikon info- ja keskustelutilaisuuden Haihatuksen Fantasia-talossa klo 17.  Tarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumista osoitteeseen joutopaivat@haihatus.fi ma 13.3. mennessä. 

Jos olette kiinnostuneita lähtemään mukaan Joutoviikolle voitte ilmoittaa tapahtuman tiedot viikolle luotuun suunnittelukalenteriin, johon saatte linkin laittamalla viestiä sähköpostiin joutopaivat@haihatus.fi. Samaan osoitteeseen pyydämme ilmoittamaan alustavan kiinnostuksen mahdollisimman pian. Kaikenlaiset tapahtumat, suuret ja pienet ovat tervetulleita mukaan!  Yhdessä luomme joutsalaisen elämystarjottimen, josta paikalliset, vapaa-ajanasukkaat ja kesämatkailijat voivat poimia mieleistään tekemistä ja kokemista Päijänteeltä Suonteelle!