Viihtyisä Joutsa

Joutsa on ihmisläheinen, vajaan 5000 asukkaan kunta eteläisessä Keski-Suomessa. Kesäisin liikenne kunnan keskustassa tuplaantuu, kun vapaa-ajanasukkaat saapuvat viettämään lomaansa.

Joutsa sijaitsee etäällä ruuhkista. Silti matka Suomen suurimpiin kaupunkeihin taittuu tarvittaessa nopeasti. Jyväskylään on matkaa vain 70, Lahteen 100 ja Helsinkiin 200 kilometriä. Kulkemista helpottaa olennaisesti se, että Nelostie halkoo Joutsaa 40 kilometrin matkalla.

UPEA LUONTO

Joutsa on todellinen luonnossa liikkujan keidas, sillä kunnan 1000 neliökilometrin pinta-alasta suurin osa on metsien ja järvien peittämää. Joutsassa on tarkkaan ottaen 192 järveä ja 1300 kilometriä rantaviivaa. Todellinen helmi on Leivonmäen kansallispuisto, joka esittelee kävijälle Keski-Suomen luonnon monimuotoisuuden. Kansallispuiston ulkoilureitit muodostavat 28 kilometrin kokonaisuuden.

Harrastusten hurmaa

Joutsalaisten saatavilla on monipuolinen kirjo erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Liikkua voi yksin tai ryhmässä niin kuntoilu- kuin urheilumielessäkin. Kunnassa on useita tasokkaita urheiluseuroja Joutsan Pommista lähtien. Puulan seutuopisto ja kunnankirjasto antavat puolestaan virikkeitä omien taitojen ja tietojen kartuttamiseen sekä itsensä sivistämiseen.

TURVALLINEN OPINPOLKU

Joutsa tarjoaa lapsille ja nuorille turvallisen sekä kehittävän kasvuympäristön. Varhaiskasvatus ja peruskoulu ovat lasten kehityksen kannalta keskeisessä roolissa. Siksi Joutsassa on satsattu hyvätasoiseen opetukseen ja koulujen toimiviin tiloihin. Kunnassa on myös hyvätasoinen lukio, jossa nuoret voivat opiskella inhimillisen kokoisissa opetusryhmissä.

Antoisaa asumista

Joutsa tarjoaa sujuvaa, avaraa ja leppoista asumista, olivatpa asumiseen liittyvät unelmat millaisia tahansa. Voit asua huolettomasti kerros- tai rivitalossa tai nauttia omakotitaloasujan vapaudesta ja puutarhatöistä.

JOUTSAA ILMASTA

Katso video ja ihastu Joutsaan.