Tervetuloa viihtymään Joutsaan!

Keskellä kauneinta järvi-Suomea, ylväiden havumetsien ja kimmeltävien vesistöjen rauhassa on tilaa vapaa-ajan unelmille ja perhe-elämälle. Kätevän kokoinen kuntamme eteläisessä Keski-Suomessa tarjoaa mahdollisuuden avaraan asumiseen, järkeviin työmatkoihin, turvalliseen koulutiehen ja aktiiviseen harrastamiseen. Meillä myös lomailijat ja vapaa-ajan asukkaat viihtyvät. Joutsassa kaikki arvokas on lähellä!

Tilaa perheelle ja vapaa-ajan unelmille

Kompaktissa kunnassamme kaikki arvokas on ympärilläsi!

Me Joutsan kunnassa olemme ylpeitä ympärillämme kasvavasta puhtaasta luonnosta, sujuvan arjen mahdollistavasta palvelutarjonnasta ja aktiivisesti kehittyvistä harrastusmahdollisuuksistamme.

Vapaa-ajalla tekemistä riittää ratsastuksesta kulttuuriin, musiikista kalastukseen ja lumikelkkailusta skeittaamiseen tai vaikka beachvolleyhin! Satsaamme asukkaidemme hyvinvointiin tarjoamalla maksuttomia kunnallisia harrastusmahdollisuuksia.

Tiesitkö? Kuntosalimme ja tenniskenttämme ovat maksutta käytössäsi – myös vapaa-ajan asukkaillemme! Lue lisää »

Tasokas koulupolku varhaiskasvatuksesta lukioon

Joutsassa satsataan hyvätasoiseen opetukseen, koulujen toimiviin tiloihin ja sopiviin ryhmäkokoihin. Koulutie on turvallinen niin koulumatkalla kuin luokassa, kiitos terveiden koulu- ja opiskelurakennusten, jotka tarjoavat puhtaan oppimisympäristön.

Kunnassamme koulupolku yltää varhaiskasvatuksesta hyvätasoiseen lukioon ja taidekasvatuksesta mielenkiintoisiin kansalaisopiston kursseihin. Koulumatkakin taittuu nopeasti ruuhkitta, sillä kaikki arvokas on meillä ihan vieressäsi!

Koti keskellä kauneinta järvi-Suomea

Jos kysyt, millaista asuminen meillä on, saat yhtä monenlaista vastausta kuin on vastaajia:

Joutsassa asuminen on huoletonta kerros- ja rivitaloasumista lähellä palveluita, maaseudun rauhaa luonnon keskellä, omakotitaloasujan vapautta ja lomafiilistelyä mökkiterassin huikeissa järvimaisemissa. Työmatkat sujuvat ruuhkitta nopeasti myös lähimpiin kaupunkeihin, ja etätyöntekijä voi hypätä lenkkipolulle vaikka suoraan kotiovelta.

Mistä ikinä haaveiletkin, meillä asuminen on sujuvaa, avaraa ja leppoista. Joutsassa luot juuri oman näköisen arkesi tai puitteet vapaa-ajan viettoon – kaikki arvokas on tässä ja nyt!

Tiesitkö? Jyväskylään hurautat Joutsasta noin 53 minuutissa. Meillä ajellaan työmatkat leppoisasti kaukana ruuhkista.

Upeat puitteet, edullinen asuminen ja kätevät etäisyydet eivät itsessään tee paikkakunnasta hyvää kotikuntaa. Sen tekevät ihmiset.

 

Tervetuloa lämminhenkiseen
joukkoomme Joutsaan!

Joutsassa kaikki on ihan lähellä

Joutsa on ihmisläheinen, liki 4300 asukkaan kunta eteläisessä Keski-Suomessa. Kesäisin liikenne kunnan keskustassa tuplaantuu, kun vapaa-ajanasukkaat saapuvat viettämään lomaansa.

Joutsa sijaitsee etäällä ruuhkista. Silti matka Suomen suurimpiin kaupunkeihin taittuu tarvittaessa nopeasti. Lähimpiin suurimpiin kaupunkeihin Jyväskylään, Mikkeliin ja Lahteen hurautat noin tunnissa. Suomen suurimmat kaupungit sijaitsevat 100–200 km päässä. Ota oma paikkasi keskeltä Suomea!

Monipuolinen yrityskanta kutsuu sinut hyvään seuraan!

Joutsan seudulla yrittäjyydellä on pitkät perinteet – yritystemme korkea määrä suhteessa väestömäärään ei ole sattumaa. Tervetuloa ammattitaitoiseen joukkoomme!