Elinkeinot ja yrittäjyys

Huippusijainti ja nopeat yhteydet keskellä kauneinta Järvi-Suomea

Joutsa on lähialueiden seudullinen palvelukeskus ja kauppakeskittymä.  Kunta vapaa-ajanasukkaineen ja noin 15-30 minuutin saavutettavuudella sijaitsevat lähikunnat muodostavat noin 25 000 potentiaalisen asiakkaan lähimarkkinan.  Joutsassa yritystoiminnalla on tilaa kasvaa ja kehittyä: edullisilla tonteillamme on runsaat rakennusoikeudet ja kaavoitus on suunniteltu joustavasti. Yritysten kehittämiseen on tarjolla mm. kunnan oma yritysseteli, matkailualan yrittäjille näkyvyyttä tuo Visit Jyväskylä-yhteistyö ja kunta toimii myös aktiivisesti aluemarkkinoinnissa.   

Joutsa sijoittuu Nelostien kasvavien asiakasvirtojen varrella noin 2 500 000 kuluttajan keskipisteeseen, jossa Helsinki, Tampere ja Kuopio ovat yhtä lähellä. Lähimpiin suurempiin kaupunkeihin Jyväskylään, Mikkeliin ja Lahteen hurauttaa noin tunnissa. Nelostien paraatipaikalle kehitteillä olevassa Joutsan Nuoli yrityspuistossa yrittäminen, asuminen ja luonto yhdistyvät uudella tavalla palvelemaan tulevaisuuden liike-elämän tarpeita vehreässä järvimiljöössä.    

Joutsan seudulla yrittäjyydellä on pitkät perinteet ja sijainti keskellä kauneinta Järvi-Suomea tarjoaa hienon ympäristön paitsi yritystoiminnalle myös muulle elämälle!

ETÄTYÖ MAALLA TOI PYSYVÄSTI JOUTSAAN
Valokuvaaja ja toimittaja Ilona Savitie

Etätyö maalla toi pysyvästi joutsaan

TEKOÄLYN VASTAPAINOKSI LENKILLE METSÄÄN
Ohjelmistoyritys Fikuro Jussi Seppälä

Tekoälyn vastapainoksi lenkille metsään

PERHEYRITYKSELLE ON TÄRKEÄÄ PYSYÄ JOUTSASSA
Insinöörityö Hentinen Ilkka Hentinen

Perheyritykselle on tärkeää pysyä Joutsassa

Lähi-ABC Joutsa Tuomas Mertanen

Keskeinen sijainti on ykkösjuttu

Jukolan Juusto Markku Liias

Suomen paras cheddar syntyy lähimaidosta

Joutsan Kukka-Sari Sari Malin

Rakkaudesta ruusuihin