Aluevaltuusto aloittaa toimintansa 1. maaliskuuta

Ensimmäiset aluevaalit on pidetty. Keski-Suomen hyvinvointialueella äänestysprosentti oli 47,5 %. Keski-Suomessa aktiivisimpia äänestäjiä olivat Kinnulan kunnan asukkaat (59,4 %).

Alkuviikon aikana kuntien keskusvaalilautakunnat suorittavat vaalien tarkastuslaskennan. Tämän jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaalilautakunta vahvistaa vaalien tuloksen 26. tammikuuta. pidettävässä kokouksessaan. Tällöin varmistuu, ketkä ehdokkaana olleista on aluevaltuustoon valittu.

Aluevaltuusto aloittaa toimintansa 1. maaliskuuta, jolloin on tarkoitus pitää aluevaltuuston ensimmäinen kokous klo 17 alkaen. Näillä näkymin se pidetään etäkokouksena koronatilanteen vuoksi. Jos koronatilanne mahdollistaa paikan päällä pidettävän kokouksen, aluevaltuuston kokousta varten on varattu Jyväskylän kaupungintalon valtuustosali.

Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin lähettää heti vaalituloksen vahvistuttua valituille aluevaltuutetuille ja varavaltuutetuille tietoa esimerkiksi siitä, milloin luottamustoimen hoitoon tarvittavat laitteistot voi hakea. Lisäksi aluevaltuutetuille ja varavaltuutetuille järjestetään 15. ja 22. helmikuuta perehdytystilaisuudet klo 16.15 alkaen.

Aluevaltuuston ensimmäisiä tehtäviä on järjestäytyminen, aluehallituksen valinta ja hyvinvointialuejohtajan viran perustaminen. Aluevaltuusto määrittää tämän vuoden aikana painopisteet palvelujen järjestämiselle hyvinvointialue- ja palvelustrategiassa sekä päättää vuoden 2023 talousarviosta. Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Lisätietoja aluevaalien tuloksista oikeusministeriön tulospalvelussa.

Lisätietoja:

Kati Kallimo, puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, p. 050 442 2302, kati.kallimo(at)jyvaskyla.fi

Pauliina Mäenpää, Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaalilautakunnan 1. sihteeri, väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsen, hallintolakimies (KSSHP), p. 050 452 4569, pauliina.maenpaa(at)ksshp.fi,

Erkki Nikkilä, projektijohtaja, hallinto ja tukipalvelut, p. 050 590 5598, erkki.nikkila(at)hyvaks.fi