Asuminen

Haaveista totta – tilaa perheelle ja vapaa-ajan unelmille!

Haluaisitko turvallisen ja viihtyisän asuinympäristön kauniin luonnon keskellä? Paikan, jossa pakettiin kuuluisivat hyvä sijainti, sujuvat arjen palvelut, erinomaiset harrastusmahdollisuudet ja suuremmat kaupungit ympärillä? Etätyöpäivätkin muistuttaisivat lauantaita – tauolla voisi pyrähtää vaikkapa metsälenkille tai toviksi pihakoivun katveeseen? Olisiko toivelistalla myös tasokas koulupolku varhaiskasvatuksesta lukioon, tapahtumia ympäri vuoden ja lähellä sijaitsevat hyvät terveyspalvelut?

Jos vastasit kyllä, Joutsa tarjoaa sinulle oikeat puitteet mielekkään elämän rakentamiseen!  

Joutsa pump neliö

Koti keskellä kauneinta Järvi-Suomea

Toimiva arki

Arki toimii – Joutsan keskustassa kaikki tarvittava on aivan vierellä. Kaupat, ravintolat, uimaranta, harrastukset, koulut ja terveyspalvelut ovat sujuvasti kävelyetäisyydellä. Etätyön tekeminen onnistuu helposti kunnan tarjoamassa etätyöpisteessä. Meillä ajellaan työmatkatkin leppoisasti kaukana ruuhkista myös lähimpiin kaupunkeihin tai pidemmällekin. Rutalahden kylältä ja Leivonmäeltä hurauttaa Jyväskylään noin 35 minuutissa. Joutsan keskustasta Jyväskylään ajaa 50 minuutissa ja Helsinkiinkin kahdessa tunnissa. 4-tielle kurvaa hetkessä!

Rutalahden Markkinat
Hiihto kansallispuistossa
Lammas maalaismaisemassa

Monipuoliset hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palvelut

Satsaamme asukkaidemme hyvinvointiin – uusi sotekeskus valmistui syksyllä 2020 ja tarjoamme myös maksuttomia harrastusmahdollisuuksia. Mukavaa aktiivista tekemistä on tarjolla koko perheelle! Iloisen liikuntapäivän voi käynnistää vaikkapa frisbeegolf-kierroksella tai Pump Track -radan pompuissa. Upeiden luontokohteiden pariin kutsuvat mm. Leivonmäen kansallispuisto ja keskustan kupeella Valklammin pitkospuut. Kulttuuritarjonnassa taidenäyttelyt ja konsertit kulkevat käsi kädessä hyvällä fiiliksellä. Urheilutapahtumien kirjo on runsas ralleista raveihin, hiihtokilpailuista suosählyn SM-kisoihin. Joutsassa et ole jouten – ellet välttämättä halua! Lue lisää harrastusmahdollisuuksista Joutsan vapaa-aikatoimen sivuilta.

Lukaise myös asumisen tarinoista mitä asukkaamme tuumaavat sijainnistamme sekä asumisesta, työskentelystä ja vapaa-ajan vietosta kunnassamme!   

konsertti_kuva

Tiesitkö?  Joutsa on Keski-Suomen elinvoimaisin maaseutukunta ja pronssilla koko suomen 187 maaseutukunnan joukossa palvelurakennetta ja elinympäristöä mittaavan LIVCY-elävyysindeksin tuloksissa (2021).  

Tutustu Joutsassa myynnissä oleviin asuntoihin

Joutsassa luot juuri oman näköisen arkesi tai puitteet vapaa-ajan viettoon. Asuminen on huoletonta kerros- ja rivitaloasumista lähellä palveluita, maaseudun rauhaa luonnon keskellä, omakotitaloasujan vapautta ja mukavaa arkea huikeassa ympäristössä.  Mistä ikinä haaveiletkin, meillä asuminen on sujuvaa, avaraa ja leppoista. Asuntoja löytyy monipuolinen valikoima sekä keskustasta että useilta kyliltä.

Kaikki arvokas on lähellä – Joutsaisaa eloa vain tuokion päässä kaupungeista!

Myytävät asunnot:
Etuovi Oikotie

Myytävät vapaa-ajan asunnot:
Etuovi Oikotie

Tutustu Joutsan kunnan tonttitarjontaan

Joutsassa on saatavilla edullisia tontteja useilta viihtyisiltä asuinalueilta – mm. Everstinmäki valmiilla kunnallistekniikalla toivottaa omakotirakentajat tervetulleeksi!

Joutsa everstinmäki ilmakuva
Joutsa everstinmäki ilmakuva