Vapaa-ajan asuminen


Tilaa vapaa-ajan unelmille

Haaveiletko mielenrauhasta, lomafiilistelystä mökkiterassin huikeissa järvimaisemissa vai etsitkö aktiviteetteja? Joutenolo ja rannalla köllöttelykin on rentouttavaa upean luonnon keskellä, mutta käväisethän kokemassa myös Leivonmäen kansallispuiston ja muut upeat luontopolut! Aktiivista tekemistä on Joutsassa tarjolla koko perheelle tenniksestä kulttuuriin, konserteista kalastukseen ja moottorikelkkailusta skeittaamiseen tai vaikka frisbeegolfiin. Meillä viihtyvät sekä juniorit että seniorit!

Joutsan kesä on tapahtumia, mukavaa tekemistä ja aitoja elämyksiä. Vapaa-ajan asukkaat ovat osa Joutsan kesää ja lomakaudella liikenne kunnan keskustassa tuplaantuu. Myös syksyn värien loisto ja talven hanget kutsuvat – noin puolet vapaa-ajan asunnoista on myös talviasumiseen varusteltuja. Noin neljäsosa vapaa-ajan asukkaistamme viettää mökillään yli 90 vuorokautta vuodessa ja kaikkiaan vapaa-ajan käytössä olevia kiinteistöjä on 2776 kpl.

Helsingistä hurauttaa Joutsaan kahdessa tunnissa, Jyväskylästä reilusti alle tunnissa. Monipuolinen palvelutarjontamme sijaitsee kätevästi aivan 4-tien varrella. Teetkö etätöitä? Niihin voi keskittyä rauhassa Joutsan keskustassa kunnan tarjoamassa etätyöpisteessä, lähistöllä on myös ruokapaikkoja moneen makuun.  Matkailusivulta ja tapahtumakalenterista löytyy hyviä vinkkejä ja mukavaa tekemistä ympäri vuoden myös vapaa-ajan asukkaille – Joutsaisaa eloa vain tuokion päässä kaupungeista!

Lukaise myös asumisen tarinoista mitä asukkaamme tuumaavat sijainnistamme sekä asumisesta, työskentelystä ja vapaa-ajan vietosta kunnassamme!   

pump track radalla
Konsertti Meijerinliiterillä

Tiesitkö? Kuntosalimme ja tenniskenttämme ovat maksutta myös vapaa-ajan asukkaiden käytössä. Paikallisten yritysten palveluita löydät kunnan yrityshakemistosta ja Joutsan Seutu-lehden palveluhakemistosta.


Tutustu Joutsassa myynnissä oleviin vapaa-ajan asuntoihin

Joutsa tarjoaa viihtyisän ympäristön vapaa-ajan asumiseen kauniin luonnon  keskellä. Seudun kattava palvelutarjontaa luo osaltaan hyvät edellytykset sujuvalle ja leppoisalle vapaa-ajan asumiselle.

Entäpä jos vapaa-ajan asuntosi sijaitsisikin järven lähellä palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien keskellä? Joutsasta löytyy monipuolinen valikoima asuntoja myös kerros-, rivi- ja omakotitaloista – etätyöpäivätkin muistuttavat lauantaita, tauolla voit pyrähtää vaikka metsälenkille tai pulahtamaan upealle uimarannalle.

Myytävät vapaa-ajan asunnot:

Etuovi       Oikotie

Myytävät asunnot:

Etuovi      Oikotie

Puusavotta

Tiesitkö?  Joutsa on Keski-Suomen elinvoimaisin maaseutukunta ja pronssilla koko suomen 187 maaseutukunnan joukossa palvelurakennetta ja elinympäristöä mittaavan LIVCY-elävyysindeksin tuloksissa (2021).  

Tutustu myös Joutsan kunnan tonttitarjontaan


Kunnan tarjoama etätyöpiste

Kunta tarjoaa asukkailleen ja vapaa-ajan asukkailleen mahdollisuuden etätyön tekemiseen etätyöpisteellä Joutsassa. Tila on myös opiskelijoiden käytettävissä.  Etätyöpisteen käyttö on maksutonta ja palveluun sisältyvät kalustetun työpisteen lisäksi internetyhteys, wc-tilat ja neuvotteluhuoneen käyttömahdollisuus.  

Etätyöpiste on sijoitettu Joutsan Liikekiinteistöt Oy:n hallinnoiman toimistohotellin yhteyteen keskelle kylää ja varaukset tapahtuvat sähköisen kalenterin kautta osoitteessa www.joutsanlh.fi. Sivulta löytyvät myös etätyöpisteen käyttöehdot.


Vapaa-ajan asunto vakituiseksi

Miten muuttaa lomarakennuksen käyttötarkoitus loma-asunnosta pysyvään asumiseen? Jokainen rakennuspaikka ja rakennus on omanlaisensa koko­naisuus. Lähtökohtaisesti Joutsassa va­paa-ajan asunnot eli lomara­kennukset sijaitsevat oikeusvai­kutteisella yleiskaava-alueella ja ensimmäinen vaihe muutoksessa on poikkeamispäätöksen hakeminen.

Mitä rakennuspaikalta ja rakennukselta edellytetään?
Lue alustava ohjeistus ja muistilista

Jos harkitset lomarakennuk­sen käyttötarkoituksen muut­tamista, ota rohkeasti yhteyttä rakennusvalvontaan risto.salonen@joutsa.fi tai p. 040 358 0013 – rakennustarkastaja Risto Salonen opastaa mielellään!


Vapaa-ajan asukkaiden toimikunta

Vapaa-ajan asukkaiden toimikunta kutsutaan koolle vuosittain kesällä. Toimikunta keskustelee, ideoi ja antaa palautetta sekä kunnalle että yrittäjille. Kokoontumisien myötä on mm. kehitetty kunnan viestintää ja uusia palveluja. Toimikuntaan kutsutaan vuosittain 20 henkilöä vapaa-ajan asukkaita ja yrittäjiä, joiden lisäksi toiminnassa on mukana kunnan luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita.

Haluatko antaa palautetta tai lähettää terveisiä toimikunnalle? Se onnistuu helposti – lähetä viestisi vapaa-ajan asukkaiden sähköisen palautelaatikon kautta!