Vapaa-ajan asuminen


Tilaa vapaa-ajan unelmille

Joutsan kesä on tapahtumia, mukavaa tekemistä, aitoja elämyksiä ja rentoa joutenoloa. Vapaa-ajan asukkaat ovat osa Joutsan kesää ja lomakaudella liikenne kunnan keskustassa tuplaantuu. Myös syksyn värien loisto ja talven hanget kutsuvat, noin puolet vapaa-ajan asunnoista on myös talviasumiseen varusteltuja.  Kaikkiaan vapaa-ajan käytössä olevia kiinteistöjä on 2776 kpl ja noin neljäsosa vapaa-ajan asukkaistamme viettää kesämökillään yli 90 vuorokautta vuodessa.

Haaveiletko mielenrauhasta, lomafiilistelystä mökkiterassin huikeissa järvimaisemissa vai etsitkö aktiviteetteja? Joutsassa tekemistä riittää tenniksestä kulttuuriin, konserteista kalastukseen ja moottorikelkkailusta skeittaamiseen tai vaikka frisbeegolfiin. Tai olet vain rauhassa jouten upeissa maisemissa.

Joutsassa on tarjolla monialaista osaamista ja kattavat kaupalliset palvelut vapaa-ajan asukkaille – niistä löydät tietoa kunnan yrityshakemistosta ja Joutsan Seutu-lehden palveluhakemistosta  

Tiesitkö? Matkailusivulta  ja tapahtumakalenterista löydät hyviä vinkkejä myös vapaa-ajan asukkaille!


Tutustu Joutsassa myynnissä oleviin vapaa-ajan asuntoihin

Joutsa tarjoaa viihtyisän ympäristön vapaa-ajan asumiseen kauniin luonnon  keskellä. Seudun kattava palvelutarjontaa luo osaltaan hyvät edellytykset sujuvalle ja leppoisalle vapaa-ajan asumiselle.

Entäpä jos vapaa-ajan asuntosi sijaitsisikin järven lähellä palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien keskellä? Joutsasta löytyy monipuolinen valikoima asuntoja myös kerros-, rivi- ja omakotitaloista – etätyöpäivätkin muistuttavat lauantaita, tauolla voit pyrähtää vaikka metsälenkille tai pulahtamaan upealle uimarannalle.

Myytävät vapaa-ajan asunnot:

Etuovi       Oikotie

Myytävät asunnot:

Etuovi      Oikotie

Tutustu myös Joutsan kunnan tonttitarjontaan


Kunnan tarjoama etätyöpiste

Kunta tarjoaa asukkailleen ja vapaa-ajan asukkailleen mahdollisuuden etätyön tekemiseen etätyöpisteellä Joutsassa. Tila on myös opiskelijoiden käytettävissä.  Etätyöpisteen käyttö on maksutonta ja palveluun sisältyvät kalustetun työpisteen lisäksi internetyhteys, wc-tilat ja neuvotteluhuoneen käyttömahdollisuus.  

Etätyöpisteen tarjoamisesta asukkaille ja vapaa-ajan asukkaille on sovittu vuoden 2021 loppuun saakka.

Etätyöpiste on sijoitettu Joutsan Liikekiinteistöt Oy:n hallinnoiman toimistohotellin yhteyteen keskelle kylää ja varaukset tapahtuvat sähköisen kalenterin kautta osoitteessa www.joutsanlh.fi. Sivulta löytyvät myös etätyöpisteen käyttöehdot.


Vapaa-ajan asunto vakituiseksi

Miten muuttaa lomarakennuksen käyttötarkoitus loma-asunnosta pysyvään asumiseen? Jokainen rakennuspaikka ja rakennus on omanlaisensa koko­naisuus. Lähtökohtaisesti Joutsassa va­paa-ajan asunnot eli lomara­kennukset sijaitsevat oikeusvai­kutteisella yleiskaava-alueella ja ensimmäinen vaihe muutoksessa on poikkeamispäätöksen hakeminen.

Mitä rakennuspaikalta ja rakennukselta edellytetään?
Lue alustava ohjeistus ja muistilista

Jos harkitset lomarakennuk­sen käyttötarkoituksen muut­tamista, ota rohkeasti yhteyttä rakennusvalvontaan arttu.monkola@joutsa.fi tai p. 0400 649 224 – rakennustarkastaja Arttu Mönkölä opastaa mielellään!


Vapaa-ajan asukkaiden toimikunta

Vapaa-ajan asukkaiden toimikunta kutsutaan koolle vuosittain kesällä. Toimikunta keskustelee, ideoi ja antaa palautetta sekä kunnalle että yrittäjille. Kokoontumisien myötä on mm. kehitetty kunnan viestintää ja uusia palveluja. Toimikuntaan kutsutaan vuosittain 20 henkilöä vapaa-ajan asukkaita ja yrittäjiä, joiden lisäksi toiminnassa on mukana kunnan luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita.

Haluatko antaa palautetta tai lähettää terveisiä toimikunnalle? Se onnistuu helposti – lähetä viestisi vapaa-ajan asukkaiden sähköisen palautelaatikon kautta!