Aloittavat yritykset

Sinusta yrittäjä? Onko sinulla hyvä liikeidea ja paloa yrittämiseen? Liikeidea voi perustua hyvinkin arkisiin asioihin joihin tuotteesi tai palvelusi tarjoavat ratkaisun. Yksi hyvä tapa asian alustavaankin miettimiseen on pohdiskella vastauksia kysymyksiin: mitä myyn, kenelle myyn ja miten myyn?

Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen aloittavien yrittäjien neuvontapalvelu loppui 2020. Jatkossa aloittavien yrittäjien polku alkaa yhteydenotolla Joutsan kunnan elinkeinokoordinaattoriin. Olet tervetullut juttusille vaikkapa hyvin alustavastikin liittyen yrittäjyyteen tai kevytyrittäjyyteen. Saat tietoa mm. yritystoiminnan mahdollisuuksista Joutsan alueella ja opastuksen Keski-Suomen Yritysidean palveluiden piiriin, jossa voit osallistua mm. yrittäjyyden info-tilaisuuksiin ja valmistella liiketoimintasuunnitelmaa.

Mikä on liiketoimintasuunnitelma ?

Liiketoimintasuunnitelma on käsikirja, joka auttaa hahmottamaan jäsentyneesti perustettavan yrityksen toimintaa ja kannattavuutta. Pääpiirteittäin siinä käydään läpi:

  • liikeidea, yrittäjän vahvuudet ja osaaminen
  • tuotteet ja palvelut, kilpailuympäristö
  • asiakasryhmä ja markkinointi
  • toimitilat ja kalusto
  • kannattavuus

Liiketoimintasuunnitelman laadintaan löytyy välineitä mm. oma.yrityssuomi.fi -palvelusta ja käytettävissä on myös Yritystulkki


Ollaan yhteyksissä!

Elinkeinokoordinaattori
Petri Kaitamäki
puh. 040 1833 442
petri.kaitamaki@joutsa.fi

Kunnanjohtaja
Harri Nissinen
puh. 050 654 35
harri.nissinen@joutsa.fi