Aloittavat yritykset

Sinusta yrittäjä? Onko sinulla hyvä liikeidea ja paloa yrittämiseen? Liikeidea voi perustua hyvinkin arkisiin asioihin joihin tuotteesi tai palvelusi tarjoavat ratkaisun.

Joutsa tarjoaa aloittaville yrittäjille kunnan elinkeinotoimen omat palvelut ja Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen yritysneuvonnan. Olet tervetullut elinkeinotoimeen juttusille vaikkapa hyvin alustavastikin liittyen yrittäjyyteen tai kevytyrittäjyyteen. Samalla saat tietoa mm. rahoitusmahdollisuuksista, starttirahasta ja Uusyrityskeskuksen palveluista.  Aloittavana Joutsalaisena yrittäjänä voit halutessasi edetä myös suoraan Uusyrityskeskuksen palveluihin.

Yksi hyvä tapa testata alustavasti omaa liikeideaa on etsiä vastausta kysymykseen; mitä myyn, kenelle myyn ja miten myyn? Voit myös testata ideasi hyödyntäen rohkeasti ideanappia – saat sähköpostitse ilmaiseksi nopean arvion Keski-Suomen Uusrityskeskuksen neuvojalta!

Liikeidea vaiheet

Mikä on liiketoimintasuunnitelma ?

Liiketoimintasuunnitelma on käsikirja, joka auttaa hahmottamaan jäsentyneesti perustettavan yrityksen toimintaa ja kannattavuutta. Pääpiirteittäin siinä käydään läpi:

  • liikeidea, yrittäjän vahvuudet ja osaaminen
  • tuotteet ja palvelut, kilpailuympäristö
  • asiakasryhmä ja markkinointi
  • toimitilat ja kalusto
  • kannattavuus

Liiketoimintasuunnitelman laadintaan löytyy välineitä mm. oma.yrityssuomi.fi -palvelusta ja käytettävissä on myös Yritystulkki. Ja liiketoimintasuunnitelmaankin liittyen voit aina ottaa yhteyttä myös kunnan elinkeinotoimeen.


Ollaan yhteyksissä!

Elinkeinokoordinaattori
Petri Kaitamäki
puh. 040 1833 442
petri.kaitamaki@joutsa.fi

Kunnanjohtaja
Harri Nissinen
puh. 050 654 35
harri.nissinen@joutsa.fi