Pelastuslaitos ja nuohous

Keski-Suomen hyvinvintialue tuottaa keskisuomalaisten terveys- ja sosiaalipalvelut sekä palo- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen. Ajantasaiset tiedot palveluista sekä asiointikanavista löydät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.


Yleinen hätänumero
112

Myrkytystietokeskus
09 471 977

Päivystävä palopäällikkö
puh. 040 355 9664

Joutsan paloasema
Myllytie 3, 19650 JOUTSA
Puh: 050 409 1170

Leivonmäen paloasema
Palotie 2, 41770 Leivonmäki


Nuohous

Nuohouspalveluja saa tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Nuohoojan tulee antaa asiakkaalle todistus suoritetusta nuohoustyöstä. Tulipalon vaaraa aiheuttavat viat ja puutteet on yksilöitävä niin, että asiakas voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. 

Rakennuksen omistajien, haltijan ja toiminnanharjoittajan on yleisten tilojen ja koko rakennusta palvelevien järjestelyjen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit pidetään sellaisessa kunnossa, että niitä voidaan käyttää turvallisesti, nuohooja nuohoaa tulisijat ja savuhormit säännöllisesti, talotikkaat, kulkutien osat ja katon turvavarusteet pidetään sellaisessa kunnossa, että nuohoustyö voidaan suorittaa turvallisesti. 

Etsi lähin omanuohooja www.nuohoojat.fi