Liikenne

Kunnan ylläpitämiä teitä ovat Joutsan ja Leivonmäen asemakaava-alueiden yleiset kadut ja kevyenliikenteen väylät. Alla on Joutsan ja Leivonmäen asemakaava-alueiden kuvat, joissa näkyvät Ely – keskuksen ylläpitämät väylät.

Muita tienpitäjiä ovat valtio (Keski-Suomen Ely-keskus) ja yksityiset tiekunnat.


Ely-keskuksen ylläpitämät väylät https://julkinen.vayla.fi/

Elyn palauteväylä:

Chat-palvelu avoinna arkisin klo 12-16.

0295 020 600 asiakaspalvelu ma–pe klo 9–16, neuvonta (pvm/mpm)

Sähköposti: liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi

Tienkäyttäjän linja 0200 2100
Ilmoitukset liikennettä vaarantavista ongelmista tiestöllä (24 h/vrk, pvm/mpm).

https://liikenne.palautevayla.fi/

https://www.ely-keskus.fi/web/ely/palaute


Yksityistiet

Tekninen lautakunta

Antaa kunnan suostumuksen liikenteen ohjauslaitteen asettamiselle yksityistielle (Tieliikennelaki (1981/267) 51 § 2 mom.)).

Kunnan avustus

Yksityistielaki muuttui vuoden 2019 alusta. Kunnan avustusta ei myönnetä enää järjestäytymättömille yksityisteille ja tietoimitukset hoitaa nykyisin maanmittauslaitos.

Yksityistie neuvontaa saa Suomen tieyhdistykseltä puh. 0200 34520 (numero maksullinen) klo 9 -18. Ykstyistielaki 2019 www.finlex.fi tai tieyhdistyksen sivuilta www.tieyhdistys.fi

Valtion avustuksista tietoa saa www.ely-keskus.fi/yksityistiet tai asiakaspalvelusta puh. 0295 020 603 (pvm/mpm), liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi ELY-keskuksen valtionavustukset yksityisteille myöntää Pirkanmaan ELY-keskus/kirjaamo, PL 297, 33101 Tampere. Lomakkeita löytyy osoitteesta www.ely-keskus.fi/asioiverkossa tai www.suomi.fi


Asiointiliikenne

Asiointiliikenne 7.6.-8.8.2021
Asiointiliikenteen asiakasmaksu on vähintään 3,30 €/suunta.
Reittiä ei ajeta automaattisesti, tilaa lähtökyyti viimeistään edellisenä päivänä autoilijalta, paluukyyti lähtee kauppakeskus Perttulasta/S-Marketilta.

Asiointiliikenteessä voimassa maskisuositus. Jätättehän kuljettajalle myös nimenne ja yhteystietonne mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämistä varten.

KULJETUKSET: KYYTIÄSSÄ/KALEVI HEINONEN PUH. 0400 648 814

TIISTAINA:
Niemistenkylä
Meno klo 9.30 Joutsan MH
Paluu klo 11.30

KESKIVIIKKONA:
Uimaniemi – Joutsa – Uimaniemi        
Meno klo 9.30 Joutsan MH
Paluu  klo 11.30

TORSTAINA:
Leivonmäki
Meno klo 9.45
Paluu klo 11.30
Pärnämäki – Mieskonmäki
Meno klo 10.15 Joutsan MH
Paluu klo 13.30

PERJANTAINA:
Niemistenkylä
Meno klo 9.30 Joutsan MH
Paluu klo 11.00
Joutsan keskusta
Kuljetukset aikavälillä klo 10.15-11.00 ja klo 11.45-13.00 ”kimppakyydit ja asiointi”


Liikenneturvallisuus

Kunnan liikenneturvallisuustyötä koordinoidaan ja edistetään poikkihallinnollisessa liikenneturvallisuustyöryhmässä. Työryhmän toiminta on ennen kaikkea koordinoivaa: konkreettisten toimien suunnittelua, tehtävien jakamista edelleen, liikenneturvallisuuteen liittyvää viestintää, liikenneturvallisuustilanteen seurantaa jne. Työryhmän toiminnassa painopiste on liikennekasvatuksessa ja viestinnässä sekä eri hallintokuntien päivittäisessä liikennekasvatustyössä eri ikäryhmien parissa. Myös liikenneympäristön turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään tarpeen mukaan.

Joutsan ja Luhangan yhteinen liikenneturvallisuustyöryhmä kokoontuu vähintään kerran vuodessa käsittelemään liikenneturvallisuusasioita. Työryhmän apuna toimii Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija.

Onko mielessäsi liikenneturvallisuuteen liittyvä kysymys tai aloite? Ota yhteyttä liikenneturvallisuustyöryhmän yhteyshenkilöön: niilo.peltonen@pp.inet.fi (Joutsa) tai risto.salonen@luhanka.fi (Luhanka).


Ajoneuvojen siirrot

Kunta huolehtii hylättyjen ja kunnossapitoa haittaavien ajoneuvojen siirtämisestä hallitsemiltaan yleisiltä alueilta. Yksityiseltä alueelta ajoneuvo siirretään vain alueen haltijan perustellusta virka-apupyynnöstä.
Hylätyistä ja romuajoneuvoista voi ilmoittaa kunnan ympäristötarkastajalle.

Autonomistaja voi toimittaa ajoneuvonsa romutettavaksi mihin tahansa autonvalmistajien ja maahantuojien valtuuttamaan viralliseen vastaanottopisteeseen. Ajoneuvon hävittäminen on auton omistajalle maksutonta ja ajoneuvosta annetaan omistajalle romutustodistus, joka on edellytys ajoneuvon poistamiseksi ajoneuvorekisteristä.