Hyvää joulumieltä kaikille joutsalaisille ja luhankalaisille

Tänäkin vuonna Joutsassa järjestetään sosiaalitoimen, neuvolan, kirjaston ja seurakunnan organisoimana jo perinteeksi muodostuva Joulupuu joululahjakeräys lapsille, sekä yksinäisille tai vähävaraisille aikuisille ja ikäihmisille. Luhangan kunnassa joululahjakeräys toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa samalla periaatteella. Joululahjakeräyksellä halutaan taata lahja jokaiselle joutsalaiselle ja luhankalaiselle lapselle ja nuorelle, sekä haastavassa elämäntilanteessa oleville aikuisille. Lahjatoiveen esittäminen ei edellytä sosiaalipalveluiden tai diakoniatyön asiakkuutta, vaan kuka tahansa taloudellisesti tiukassa tilanteessa oleva voi esittää toiveen, tai lapsen tai aikuisen läheinen voi olla yhteydessä ja esittää toiveen lahjan saajan puolesta.

Lahjakeräys toteutetaan samalla tavalla, kuin aiempinakin vuosina. Joutsan sosiaalitoimen työntekijät, lasten neuvolan Satu Tarhanen sekä seurakunnasta diakoni Nina Siitari keräävät perheiltä ja aikuisväestöltä lahjatoiveita, jotka sitten toimitetaan nimettöminä Joutsan kirjastossa ja Leivonmäen Hyvän Mielen kyläkaupassa oleviin joulukuusiin. Näitä toiveita voi kuka tahansa kuntalainen sitten täyttää hakemalla toiveen kuusesta ja hankkimalla kyseisen lahjan määräaikaan mennessä.

Luhangan M-Marketin edestä (Rantatie 1, Luhanka) löytyy kuusi, jonka oksilla on lahjatoiveita. Voit ottaa toiveen ja ostaa lahjan tai tehdä sen itse. Paketoitu lahja tulee toimittaa Luhangan kunnanvirastoon viimeistään 13.12.2021 mennessä, josta lahjat toimitetaan lahjan saajille.” https://www.luhanka.fi/luhangan-joulupuu-joululahjakeraykseen-voi-osallistua-13-12-asti/

Joulukuuset, joissa on sekä lasten, että aikuisten toiveita, ovat Joutsan kirjastolla ja Leivonmäen Hyvän mielen kyläkaupassa 22.11. alkaen ja toiveita voi käydä täyttämässä 13.12. saakka. Määräajan jälkeen sosiaalitoimen henkilöstö ja diakoni toimittavat lahjat saajilleen.