Joulupuu tuo iloa lapsiperheille

Joutsassa järjestetään edellisvuosien tapaan Joulupuu -joululahjakeräys lapsiperheille.
Joululahjakeräyksellä halutaan antaa lapsille ja nuorille ainakin yksi lahja. Lahjatoiveen esittäminen ei edellytä sosiaalipalveluitten tai diakoniatyön asiakkuutta. Kuka tahansa taloudellisesti tiukassa tilanteessa oleva voi esittää toiveen. Myös lapsen tai nuoren läheinen voi olla yhteydessä ja esittää toiveen lahjansaajan puolesta. Lahjakeräys toteutetaan samalla tavalla kuin aiemminkin. Joutsan perhetyöntekijät ja seurakunnan diakoni keräävät perheiltä lahjatoiveita, jotka sitten toimitetaan nimettöminä Joutsan kirjastossa ja Leivonmäen Hyvän Mielen kyläkaupassa oleviin joulukuusiin. Näitä toiveita voi kuka tahansa halukas sitten täyttää hakemalla toiveen kuusesta ja hankkimalla kyseisen lahjan määräaikaan mennessä.
Viime vuosina lahjatoiveet ovat toteutuneet kiitettävästi. Se on tuonut paljon iloa lahjan saajille mutta varmasti myös joulumieltä lahjan antajille.

Joulukuuset, joissa on lasten ja nuorten toiveita, ovat Hyvän Mielen kyläkaupassa Leivonmäellä ja Joutsan kirjastossa 15.11 alkaen. Toiveita voi käydä täyttämässä 11.12 saakka. Keräyksen järjestävät Joutsan seurakunta, Joutsan kirjasto sekä Joutsan perhetyöntekijät. Määräajan jälkeen perhetyöntekijät ja diakoni toimittavat lahjat saajilleen.

Lahjatoiveiden lähettäminen
Lahjatoiveet voi lähettää osoitteella rauno.simo@hyvaks.fi tai nina.siitari@evl.fi
Lisätietoja Joulupuu -keräyksestä saa Raunolta 040 3529288 tai Ninalta 040 5087023.

Seurakunnan keräyksellä myös ruokakasseja Joutsaan ja Luhankaan
Joutsan seurakunnan nettisivuilla on kaksi joulukeräystä, joihin osallistumalla voi auttaa. Tehdään yhdessä hyvää -joulukeräyksen tuotolla hankitaan Joutsan ja Luhangan alueen vähävaraisille jouluruokakasseja ja lahjakortteja ruokakauppaan. Seurakunnan diakoniatyö toimittaa avun perille. Toisena keräyksenä on eJoulupuu -keräys, johon osallistumalla voi tukea Joutsan ja Luhangan alueen eriarvoisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria.