Joutsaisaa elämää etsimässä

Niina Backman lähti selvittämään mitä on joutsalaisuus ja joutsaisa elämäntapa. Onko Joutsassa elämää? Entä palveluita?

Joutsa on hieman yli 4000 asukkaan virkeä kunta eteläisessä Keski-Suomessa nelostien varrella. Keskellä kauneinta Järvi-Suomea, ylväiden havumetsien ja kimmeltävien vesistöjen rauhassa on tilaa vapaa-ajan unelmille ja perhe-elämälle. Joutsassa kaikki arvokas on lähellä. Juontaja Niina Backman tutustui Joutsan parhaisiin paloihin eri vuodenaikoina. Mukana tutkimusmatkalla nähdään myös Niinan puoliso Lore. Antoisia katseluhetkiä!


OSA 1: KEVÄT

Mikä tekee Joutsan lukiosta yhden Keski-Suomen parhaimmista? Niina kysyy tätä lukion opiskelijoilta kevätauringon paisteessa. Liikuntapaikkojakin kunnasta löytyy, samoin palvelevia yrityksiä rautakaupoista ruokamarketteihin. Myllykoski kohisee ja Onnibussi tuo perille.


OSA 2: KESÄ

Kesäinen Joutsa tunnetaan Joutopäivistä, mutta mitä muuta kannattaa nähdä ja kokea? Niina ja Lore hurmaantuvat Karoliinan Kestikievarin ja Jukolan Juuston herkuista ja retkeilevät Leivonmäen kansallispuistossa. Tommolan tilalta löytyy puutarhurin paratiisi ja Cafe Meijerinliiteri sekä Haihatus tekevät vaikutuksen.


OSA 2: SYKSY

Syksyisessä Joutsassa Niina ja Lore tapaavat kunnanjohtajan, joka kertoo kunnan komeasta sotekeskuksesta sekä Joutsan parhaista puolista. Liikuntapaikoista tutuksi tulevat niin kuntoportaat kuin Leivonmäen uimahalli. Vatsalle löytyy täytetty Joutsan ravintoloista ja Tammimäen näkötornin maisemat hurmaavat sinne kipuavan Niinan.


OSA 4. TALVI

Helmikuinen Joutsa tarjoaa Niinalle ja Lorelle talvisen ihmemaan! Niina verestää luistelutaitoaan rusettiluistelukentällä kunnanjohtaja seuranaan ja kansallispuistosta löytyy ihana retkilatu. Joutsan Kinossa päästään kurkistamaan mystiseen konehuoneeseen. Joutsan lumikissat esittelevät hevosvoimiaan ja kaiken kruunaa pulahdus avantoon.


Kiinnostuitko Joutsasta?