Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluopas lähetetään 80 vuotta täyttäneille kotiin

Hyvinvointialueen ensimmäinen palveluopas jaetaan tammikuun alkupuoliskolla kaikkien 80 vuotta täyttäneiden keskisuomalaisten kotiosoitteisiin.

Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluopas kuvaa hyvinvointialueen keskeisimpiä palveluita ja kokoaa yhteystiedot kunnittain niistä palveluista, joihin keskisuomalainen voi tulla tai ottaa yhteyttä ilman lähetettä tai ajanvarausta. Opas ei siis ole puhelinluettelo, josta löytyisivät kaikki hyvinvointialueen palveluiden tiedot ja yhteystiedot. 

Yli 200-sivuisen oppaan alkuosasta löytyvät palveluiden kuvaukset ja loppuosa kokoaa yhteystietoja kunnittain. Palveluopas on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka eivät käytä internettiä tai käyttävät sitä harvoin.  

Oppaan 34 000 kappaleen painoksesta noin 14 000 kappaletta lähetetään ikääntyneille postitse kotiosoitteisiin. Loput oppaat jaetaan tammikuun loppupuoliskolla hyvinvointialueen omiin toimipisteisiin kuten sosiaali- ja terveysasemille sekä esimerkiksi kuntien kirjastoihin, seurakuntiin ja apteekkeihin, joista asiakas voi noutaa oppaan. Posti on poiminut palveluoppaan jakeluosoitteet suoraan Digi- ja väestöviraston ylläpitämästä väestötietojärjestelmästä marraskuussa 2023.  

Lisätietoja: https://www.hyvaks.fi/uutiset/keski-suomen-hyvinvointialueen-palveluopas-lahetetaan-80-vuotta-tayttaneille-kotiin