Keski-Suomen sosiaalipäivystys palvelee koko maakuntaa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin

Jyväskylän kaupungin sosiaalipäivystyksen nimi muuttuu vuoden 2021 alussa Keski-Suomen sosiaalipäivystykseksi. Jyväskylän sosiaalipäivystysyksikkö on tuottanut vuodesta 2020 alkaen virka-ajan ulkopuolisen sosiaalipäivystyksen kaikille Keski-Suomen kunnille. Nimen muutoksen myötä yksikön nimi vastaa palvelun maantieteellistä toiminta-aluetta.

Sosiaalipäivystys palvelee iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, kun tarvitaan kiireellistä sosiaalityön apua esimerkiksi perheen kriisi- tai hätätilanteissa tai kun on huoli lapsen, nuoren, aikuisen, ikääntyneen tai vammaisen henkilön kotona pärjäämisestä. Sosiaalipäivystykseen kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun asia ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Sosiaalipäivystys on ympärivuorokautinen välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu. Arkipäivisin, virka-aikaan kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä oman kunnan sosiaalipalveluihin.

– Valtaosa sosiaalipäivystyksen tehtävistä liittyy lapsiin ja lapsiperheisiin. Ikääntyneisiin ja aikuisiin liittyvien tehtävien määrä on selkeässä nousussa, johtava sosiaalityöntekijä Maarit Kinnunen selvittää.

– Kannustan asiakkaita tai heidän läheisiään ottamaan rohkeasti yhteyttä sosiaalipäivystykseen sosiaalisissa hätätilanteissa, Maarit Kinnunen kannustaa.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä ensihoidon, terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja tarpeen mukaan muiden toimijoiden kanssa.

Yhteys Keski-Suomen sosiaalipäivystykseen

  • p. 014 266 0149, arkisin 16–08, viikonloppuisin ja arkipyhinä ympäri vuorokauden
  • Jos päivystäjä ei pysty vastaamaan puheluun, päivystyksen tavoittaa hätänumeron 112 kautta.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaalipaivystys

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Maarit Kinnunen, p. 014 266 3625