KUNNAN TIEDOTTEET KORONAVIRUKSESTA

Joutsan kunnan voimassaolevat korona-rajoitukset ja tiedotteet (päivitetty 3.3.2021)

Joutsan poikkeusolojen johtoryhmä kokoontui pohtimaan sulkuajan (8.3–28.3) toimenpiteitä. Poikkeusolojen johtoryhmä päätti, että Joutsassa koulujen opetusta tullaan jatkamaan lähiopetuksena toistaiseksi. Etäopetukseen on varauduttu ja tarvittaessa etäopetukseen voidaan siirtyä nopealla aikataululla mikäli alueen tartuntatilanne heikentyy tai valtakunnalliset ohjeistukset niin edellyttävät.

Muilta osin nykyisten rajoituksien voimassaoloa jatketaan 22.3 asti.

Mikäli tilanne muuttuu rajoitusten voimassaolon aikana voi rajoituksiin tulla muutoksia.


Joutsan poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt, että koronarajoituksia lievennetään 17.2.2021 lukien:

 • Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta sallitaan. Toiminnassa tulee huomioida voimassa olevat AVIn määräykset, sekä suositellaan välttämään peli- ja kilpailumatkoja leviämisalueille.

Keski-Suomi on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Leviämisen estämiseksi Joutsan kunnan poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt jatkaa voimassa olevia koronarajoituksia.

Julkiset tilat

 • Perhekeskus Tammen monitoimitila suljetaan
 • Hyvinvointitupa suljetaan
 • Nuorisotilat auki (alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnan osalta)
 • Kunnanvirasto pidetään suljettuna (työntekijöiden yhteystiedot)

Liikuntapaikat

 • Nuorten (alle 18 v.) harrastustoiminta sallitaan. Toiminnassa tulee huomioida voimassa olevat AVIn määräykset, sekä suositellaan välttämään peli- ja kilpailumatkoja leviämisalueille.
 • Muutoin sisäliikuntatilat pidetään suljettuina (pois lukien pääsarjatason joukkueen harjoitus- ja ottelutoiminta ilman yleisöä – JoSePa Futsal)
 • Ulkona tapahtuvassa harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeistuksia sekä turvallisia käytänteitä.

Puulan Seutuopisto

 • Lähiopetus keskeytetään pois lukien alle 18 vuotiaiden toiminta kuten taiteen perusopetus. Opetusta järjestetään tarvittaessa etäopetuksena

Kirjasto

 • Omatoimikirjasto pysyy suljettuna
 • Yhtäaikaisten asiakkaiden määrä rajataan 5 henkilöön enimmillään

”Olemme pohtineet rajoitustoimia perusteellisesti. Haluamme ennakoida mahdollisia tartuntaketjuja etukäteen ja ehkäistä tartunnat paikallisesti parhailla mahdollisilla keinoilla. Toivomme, että suunnitelluilla toimenpiteillä pystymme järjestämään kuntalaisille turvallisen asuin- ja työskentely ympäristön. Koululaisten siirtymistä etäopetukseen emme esitä, mutta haluamme huolehtia lukiolaisten valmistautumisesta ylioppilaskirjoituksiin. Rajoitukset ovat ikäviä ja aiheuttavat monille harmia, mutta toivottavasti rajoitukset kestävät vain lyhyen ajan. Toivon kuntalaisilta ymmärrystä ja ohjeiden noudattamista. Muistakaa maskien käyttäminen ja turvavälit. Turhaa liikkumista ja kokoontumista on syytä välttää. Olen toiveikas, että näillä toimenpiteillä pystymme pitämään Joutsan tartuntamäärät vähäisinä. Rokotukset ovat alkaneet, mikä luo uskoa pandemian nujertamiseen. Toivotan kaikille hyvää talvea ja voimia koronan aiheuttamien rajoitusten kestämiseen.”

Poikkeusolojen johtoryhmän puolesta
Kunnanjohtaja Harri Nissinen


Seutuopiston lähiopetuksen keskeytys jatkuu helmikuun loppuun saakka

Johtoryhmän päätöksellä Puulan seutuopistossa voimassa olevat rajoitukset jatkuvat helmikuun loppuun saakka. Lähiopetusta ei siis järjestetä, etäopetus voi jatkua. Rajoitukset koskevat kaikkia Puulan seutuopiston toiminta-alueen kuntia. Rajoitukset koskevat yhä edelleen myös taiteen perusopetusta.

Tiedotamme mahdollisista muutoksista opiston kotisivulla ja sosiaalisessa mediassa.

Tiedusteluihin vastaa rehtori, 040-6533165/rehtori@puulanseutuopisto.fi


Maskisuositus yli 12-vuotiaille

Joutsan kunta laajentaa maskisuositusta, siten että kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12 -vuotiaille.
Koululla maskisuositus otetaan käyttöön 6lk lähtien ja maskeja varataan jokaiselle oppilaalle päivässä 6 kpl.

Maskien jako vähävaraisille

Kunta jakaa maskeja vähävaraisille torstaisin TyöVarikolla (os. Jousitie 54 B) klo 12-14. Jos et pääse kyseisellä ajalla noutamaan makseja voit olla yhteydessä numeroon 040 531 9101 maanantaista-perjantaihin klo 9-14. Tulethan vain terveenä noutamaan maskeja!


Ikääntyneiden- ja vammaispalvelut

Ikääntyneiden palveluissa ja vammaispalveluissa sekä sosiaalihuoltolain mukaisissa asumisyksiköissä vierailuista sovitaan aina etukäteen ja läheinen saa tarkemmin ohjeet vierailuun henkilöstöltä. Toiminnassa tulee kuitenkin huomioida seuraavat rajoitukset

 • Vieraita saa tulla kerrallaan kaksi
 • Huolehditaan turvavälit ja käsikontakteja vältellään
 • Suositaan videoyhteyksiä vierailuissa

Seniorikeskustoiminta on tauolla huhtikuun 2021 loppuun saakka korona tilanteesta johtuen.
Ikäihmisten kuntosali on suljettu.

Joutsan asiointiliikenne on toistaiseksi keskeytetty.

Ikäihmisille organisoidaan perusturvan kautta ruokakassipalvelut.

 • Tilaus tulee tehdä soittamalla numeroon 040 619 6541
 • Kunta huolehtii ruokatavaroiden keräämisen ja toimittaa ne kuntalaisen kotiovelle
 • Ostokset voidaan tehdä K-Supermarket Joutsassa, S-Market Joutsassa tai Hyvän Mielen Kyläkaupassa Leivonmäellä
 • Asiakkaalla tulee olla avattu tili kauppaan ja sopimus tai valtakirja asiointipaikkaan, että kunta voi asioida asiakkaan puolesta
 • Tilaukset toimitetaan keskiviikkoisin ja tilaus tulee tehdä tiistaihin klo 12 mennessä
 • Tilausta tehdessä tulee ilmoittaa oma nimi, puhelinnumero ja osoite sekä asiointipaikka ja ostoslista. Lisäksi tulee ilmoittaa maksutapa (kaupassa olevan asiakastilin numero). Ostoslistan voi toimittaa myös tekstiviestillä numeroon 040 619 6541 tai sähköpostitse sosiaalityo@joutsa.fi

Kunta haluaa korostaa, että sairaana pysytään kotona ja vältetään kanssakäymisiä ja lievistä oireista tulisi hakeutua terveydenhuollon palveluiden pariin ja olla yhteydessä puhelimitse.

Maskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa ja turvaväli tulee huomioida mahdollisuuksien mukaan.


Yleistä koronavirustietoa kansalaiset saavat valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta 0295 535 535

Kaikki aiemmat kunnan tiedotteet kokonaisuudessaan löydät https://www.joutsa.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/