KUNNAN TIEDOTTEET KORONAVIRUKSESTA

Joutsan kunta jakaa maskeja vähävaraisille (tiedote 21.8.2020)
Joutsan kunta jakaa maskeja vähävaraisille perjantaista 28.8. alkaen.  Jako tapahtuu toistaiseksi perjantaisin TyöVarikolla osoitteessa Jousitie 54 B, klo 12-14. Jos et pääse kyseisellä ajalla noutamaan makseja voit olla yhteydessä numeroon 040 619 6541  maanantaista-perjantaihin klo 9-14.
Tulethan vain terveenä noutamaan maskeja.


Tiedote Joutsan kunnan ikäihmisten palveluista (18.6.2020)
Vierailut asumispalveluyksiköissä 19.6.2020 lukien.
Haluamme kaikin mahdollisin tavoin tukea asukkaidemme ja heidän läheistensä yhteydenpitoa.
Vierailuja asumisyksiköissä ei enää kielletä.
On kuitenkin erityisen tärkeää, että ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä tapahtuvat vierailut toteutuvat turvallisesti.
Hallitus suosittelee yhä, että tiloihin pääsy rajataan, koska epidemian leviäminen riskiryhmiin on yhä riski. Joutsassa Jousen ja Huuponhovin ovet ovat edelleen lukittuna.
Turvallisesta vierailusta voi sopia yksikön henkilökunnan kanssa. Toivottavaa on, että vierailut tapahtuvat ulkona. Keskitämme vierailut iltapäiviin klo 13-16, jolloin henkilöstöllä on enemmän aikaa auttaa vierailujen toteutumisessa (ovien avaamiset ja hygienia ohjeistukset).
Jos haluat tavata läheistäsi, ole etukäteen yhteydessä hänen omaan asumisyksikköönsä.
Kotiin vietävät palvelut
– Kotiin vietävissä palveluissa odotetaan vielä tarkempaa ohjeistusta.
– Henkilöstö suojautuu edelleen asiakaskäynneillä.
– Hallitus kehottaa kansalaisia varovaisuuteen. Tämän vuoksi toivomme läheisiltä ja omaisilta, että käytetään harkintaa vierailujen suhteen asiakkaidemme kodeissa.
– Muistetaan noudattaa edelleen hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä.


Tiedote liikuntapaikkojen aukiolosta
Ulkoliikuntapaikat ovat auki ja niissä harjoittelua ja liikuntaa suositellaan kokoontumisrajoituksia noudattaen ja ohjattujen harjoitusten osalta oman lajiliiton ohjeiden mukaisesti.
Sisäliikuntapaikat avautuvat salien osalta 1.6.2020 alkaen, pois lukien liikuntahalli, jossa käyttö alkaa 15.6. Tilojen käytössä noudatetaan hyvää hygieniaa ja oman lajiliiton ohjeita koskien ohjattuja harjoituksia. Tiloihin sijoitetaan käsidesiä.
Kunnan hallinnoimista kuntosaleista Joutsan kuntosali on avoinna 1.6. alkaen arkisin klo 07-21.30 ja la-su klo 07-20. Leivonmäen kuntosali on avoinna 1.6.-7.6.2020 arkisin klo 07-21.30 ja la-su 07-20. 8.6. alkaen kuntosali suljettu kiinteistön putkiremontin vuoksi.


Tiedote liikennöinnistä 13.5.2020
Koululaisvuorot Leivomäeltä (Anssin tilausliikenne Oy) ja Mieskonmäestä (Mieskonmäen koulukuljetus/Unto Lehtonen) aloittavat liikennöinnin 14.5.2020
Aamuvuorot normaalin aikataulun mukaisesti, paluukyydit lähtevät MA-TO klo 14.15 ja PE klo 13:00

Yhtenäiskoulun koulukyydit löytyvät täältä: https://www.joutsa.fi/koulukyydit-yhtenaiskoululla-14-5-2020-alkaen/


Tiedote liikennöinnistä 8.5.2020
14.5.2020 alkaen normaalisti koulupäivisin ajettavia vuoroja, jotka aloittavat liikennöinnin uudelleen:

Taksi Samuli Haarasillan vuoroja:
Hartola 7:45 – Joutsa 8:20 
Joutsa 15:45 – Hartola 16:10 

Anssin Tilausliikenne Oy:n vuoroja:
Luhanka 7:55 – Joutsa 8:50 
Joutsa 15:00 – Luhanka 15:50 


Tarkastussoitto Korona-epidemian vuoksi 80 vuotta täyttäneille kuntalaisille (tiedote 7.5.2020)
Joutsan kunta on lähettänyt kirjeen 70v täyttäneille joutsalaisille korona-epidemian vuoksi 18.3.2020. Kirjeessä annetaan yleisiä ohjeita mm suojautumisesta virusta vastaan, asioinnista ja liikkumisesta.
Korona-epidemia on jatkunut jo useita viikkoja, joten Joutsan kunnassa ikäihmisten palveluissa on aloitettu tarkastussoitot 80 vuotta täyttäneille kuntalaisille.  Soitoilla on tarkoitus yrittää saada kontakti niihin kuntalaisiin, jotka eivät ole kunnan palvelujen piirissä (asumispalvelut, kotihoito tai seniorikeskus). Seniorikeskuksessa kävijöille soitetaan viikoittain käyntipäivänä. Omaishoidontukea saaville on tehty oma soittokierros viime viikkojen aikana.
80 vuotta täyttäneiltä kysytään soitettaessa mm. kuulumisia, jaksamista, ilon aiheita, asioiden hoitamista ja avun tarvetta.  Mikäli avun tarvetta ilmenee, soitoissa annetaan tiedot ostospalveluihin/kauppapalveluihin/ateriapalveluihin. Mikäli muuta avun tarvetta ilmenee tai soittajalle jää huoli, soittaja pyytää luvan saada olla yhteydessä Joutsan kunnan ikäihmisten palveluihin.
Soittoja tekevät kunnan työntekijät.

Joutsan kunta /Ikäihmisten palvelut /Kotiin vietävät palvelut


Ostosavun tilaaminen (päivitetty 30.4.2020)
Ostoapu tilataan soittamalla numeroon 040 619 6541. Puhelimeen vastaa kunnan työntekijä arkisin klo 9-15. Tilaus tulee tehdä viimeistään edelliseen arkipäivään klo 14 mennessä. Ostolistan voi kertoa puhelimessa tai toimittaa sähköpostilla anna-maija.maaninka@joutsa.fi.


Keskeiset ohjeet jätehuollon osalta korona-aikana (8.4.2020)

 • Lajittele nenäliinat, lautasliinat ja käsipyyhepaperit sekajätteeseen biojätteen sijaan.
 • Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty muovipussilla.
 • Täyttynyt roskapussi suljetaan ja viedään sekajätteeseen.
 • Sisäroskis tulee tyhjentää sairastuneen kotona päivittäin.
 • Roskapussit tulee sulkea hyvin ristiin sitomalla tai teipillä.
 • Sekajäteastia ulkona pitää pystyä sulkemaan, jotta eläimet eivät pääse levittämään roskia.
 • Lyhennä tarvittaessa tyhjennysväliä.
 • Lasi-, metalli- ja kartonkipakkaukset voi lajitella normaalisti.
 • Annetaan jätteenkuljettajille työskentelyrauha.
 • Noudatetaan yleisiä ohjeita suojaetäisyyden ja hygienian osalta.

Ympäristötarkastaja


Varhaiskasvatuksen tiedote 6.4.2020
Kunnassa on tehty viranhaltijapäätös maksuhyvityksestä varhaiskasvatuksessa Koronan aiheuttamana poikkeusaikana. Näin halutaan turvata perheiden muuttunut toimeentulo poikkeusoloissa sekä kannustaa perheitä hoitamaan suosituksen mukaisesti lapset kotona. Asiakkaat, jotka eivät käytä varhaiskasvatuspalveluita poikkeusolojen aikana 18.3.2020 alkaen saavat hyvityksen asiakasmaksusta. Lisätietoa alla olevassa viranhaltijapäätöksessä.


Elinkeinotoimen tiedote 1.4.2020
Koronatilanteesta johtuen valtiolta on tulossa yksinyrittäjille kuntien kautta haettava avustus. Joutsan kunnalla ei ole vielä käytettävissä valtion taholta tarkkaa ohjeistusta tukiehdoista ja tuen jakamisesta. Ohjeistusta odotetaan saapuvaksi viimeistään 2 viikon sisällä. Tiedotamme kun avustuksen hakeminen on mahdollista.
Ely avustaa 31.3. auenneella rahoituksella 1-5 hlö yrityksiä. Avustus on saatavilla esim. työnantajayrittäjän ja työntekijän palkkakustannuksiin tilanneanalyysin tekemiseksi. Avustus on hyödynnettävissä lähes kaikille toimialoille, joille koronavirus on aiheuttanut tilapäisiä häiriöitä. http://www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus
Business Finland avustaa yli 5 hlö yrityksiä https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/


Tiedote ostoavusta 26.3.2020 (päivitetty 3.4.2020)
Kunta tarjoaa apua ruokakaupassa ja apteekissa asiointiin ikäihmisille, riskiryhmään kuuluville ja karanteenissa oleville joutsalaisille Korona-aikana. Tilaukset tehdään soittamalla numeroon 040 619 6541 (arkisin klo 9-15). Huom! Emme toimita alkoholi- ja tupakkatuotteita.
Tiedote ohjeet asiasta alla:


Tiedote koteihin kouluruokaa koskien 26.3.2020
(tiedote lähetetään huoltajille Wilman kautta)

Kouluruoka on tärkeä osa perusopetusta ja Joutsassa myös lukiokoulutusta. Vaikka kunnilla ei ole poikkeusoloissa velvoitetta kouluruokailun järjestämiseen, halutaan nyt kartoittaa ne oppilaat ja opiskelijat, joilla on erityisiä syitä saada kouluruokailumahdollisuus etäopiskelussa ollessakin. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi perheen tai opiskelijan taloudellinen tilanne tai muut perustellut syyt.

Kouluruokailumahdollisuutta ei järjestetä koululla epidemian leviämisen estämiseksi. Ateriapalvelu toteutetaan jäähdytettyjä aterioita jakamalla. Toimitukseen kuuluvat normaaliin kouluruokaan sisältyvät ateriat lisukkeineen (mahdollisesti myös leipä). Kun saamme tietoa tarpeesta, päätetään jakelusta käytännössä. Aterioita voidaan toimittaa tarpeesta riippuen joko päivittäin tai kahden päivän välein.

lmoitus kouluaterian tarpeesta perusteluineen tulee tehdä perhetyöntekijälle soittamalla numeroon 040 619 6541 (klo 9-15 arkisin) tai wilmassa henkilölle Tiina Merima. Perhetyöntekijä kertoo lisää käytännön järjestelyistä.


Kunta on 24.3.2020 lähettänyt henkilökohtaista avustajaa käyttäville avustettaville kirjeen, jossa on ohjeita koronaviruksen aikana toimimiseen. Kirje löytyy myös tästä:


Muutoksia linja-autovuoroissa
Tiedote 23.3.2020 ja 25.3.2020

Hartola-Joutsa klo 7.45 ja Joutsa-Hartola klo 15.50 vuorot (Haarasilta) jätetään toistaiseksi ajamatta.

Luhanka-Joutsa klo 7:55 ja Joutsa- Luhanka klo 15:00 (Anssin tilausliikenne Oy) jätetään toistaiseksi ajamatta.


Sivistystoimen tiedote 20.3.2020

Hallitus on poistanut ehdon, että lähiopetukseen saavat osallistua vain ne oppilaat, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. Hallitus suosittelee edelleen kaikille ja myös 1.–3.-luokkien koululaisille etäopiskelua, mikäli se perheessä on mahdollista.

Kouluilta ollaan yhteydessä 1.-3. luokan oppilaiden koteihin Wilma-viestillä tai puhelimitse. Jos katsotte lapsellenne tarpeelliseksi lähiopetukseen osallistumisen toivomme mahdollisimman pikaista ilmoitusta kouluille, kuitenkin viimeistään su 22.3 klo 12.00 mennessä, jotta ehdimme järjestellä mahdollisia koulukyytejä ja iltapäivätoimintaa.


Kunta lähettää 18.3.2020 kaikille yli 70-vuotiaille joutsalaisille kirjeen, jossa ohjeistetaan ikäihmisten arjesta koronaviruksen aikana Joutsassa. Kirje löytyy myös tästä:

Joutsan kunnan toimenpiteet varautumisessa korona virukseen
Tiedote 17.3.2020 klo 15.00

Joutsan kunta on sulkenut seuraavat toimipaikat

 • Sisäliikuntapaikat (uimahalli, kuntosalit, liikuntahalli ja –salit)
 • Hyvinvointitupa
 • Nuorisokahvila
 • Kino
 • Seniorikeskus
 • Koulut (tietyin rajoituksin, asiasta tiedotettu erikseen 16.3. ja tiedotettu oppilaita ja huoltajia Wilman kautta)
 • Puulan seutuopiston kaikki kurssit ja luennot on peruttu

Joutsan kunta tulee sulkemaan 18.3.2020 alkaen seuraavat toimipaikat

 • Kirjastot
 • Virastotalo (asioinnin ohje tiedotteen lopussa)
 • Toimintakeskus Helperi
 • TyöVarikko

Palvelukeskus Jousessa ja Huuponhovissa vierailut ovat toistaiseksi kielletty.
Saattohoitoasukkaiden omaisten käynnit sovitaan henkilökunnan kanssa puhelimitse.

Kunta tulee lähettämään yli 70-vuotiaille kuntalaisille toimintaohjeet sisältävän kirjeen, joka julkaistaan myös kunnan nettisivuilla.

Seututerveyskeskuksen ajantasaiset tiedotteet löytyvät netistä http://www.seututk.fi/fi-FI/Seututerveyskeskus/Uutisarkisto/Ajankohtaista_koronaviruksesta_paivitett(59906)

Kunta suosittelee asiointia toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla.
Työntekijöiden suorat puhelinnumerot löytyvät mm. kunnan verkkosivuilta https://www.joutsa.fi/yhteystiedot/. Soittamalla kunnan vaihteeseen, puh. 0400 454 044, puhelusi käännetään tarvittaessa oikealle henkilölle. Kunnan työntekijöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@joutsa.fi, kunnan yleinen sähköposti kirjaamo@joutsa.fi.

17.3.2020
Johtoryhmän puolesta
Harri Nissinen, kunnanjohtaja

Virastotalolla asiointi 18.3.2020 alkaen

 • Virastotalon ovesta löytyy ovikello asiointipisteelle (Huom! Älä paina poliisin ovikelloa, jos olet asioimassa kuntaan)
 • Asiointipisteen työntekijä tulee sinua ovelle vastaan ja ohjaa eteenpäin
 • Huolehdi käsihygieniastasi (virastotalolta löytyy useita käsidesipisteitä)
 • Huolehdi fyysisestä etäisyydestä kunnan työntekijöihin
 • Mikäli olet tuomassa Kelaan menevää postia, voit jättää postin kunnan postilaatikkoon. Tarkista, että Kelan hakemuksessa on tietosi ja allekirjoitus. Jos jätät pelkkiä liitteitä, kirjaa selvästi, että ne ovat menossa Kelaan. Toimeentulotuen liitteiden mukana pitää olla kustannustensaate –hakemus.

Tiedote kunnan sivistystoimen toiminnoista hallituksen tiedotuksen jälkeen
tiedote 16.3.2020 klo 18.00

Joutsan perusopetuksen koulut siirtyvät hallituksen koko maata koskevan päätöksen perusteella lopullisesti etäopetukseen keskiviikosta 18.3. alkaen. Koululla tarkennetaan tarvittaessa ohjeistuksia käytänteisiin, jotka varmasti hioutuvat kokemusten kertyessä. Tiistaina vielä on mahdollista tulla kouluun ja koulukuljetukset kulkevat normaalisti. Asiointikuljetukset lakkaavat myös toistaiseksi. Jo aiemmin on lopetettu päiväkeskuksen kuljetukset toimintojen mennessä kiinni.

1-3 luokan opetuksen osalta kartoitetaan maanantai-illan ja tiistain aikana koulunkäynnin tarve ja järjestelyt. Kevätlukukauden osalta päätökset korvaavista päivistä ja muista ratkaisuista tehdään, kun niistä saadaan lisätietoa.

Oppilaita ja huoltajia tiedotetaan Wilman kautta.

Varhaiskasvatuksen osalta rajoituksena on hallituksen tiedotteessa annettu toimintaohje: Mikäli huoltaja voi jäädä lapsen kanssa kotiin, tulee hänen käyttää tätä mahdollisuutta.

Kunnan ylläpitämät toiminnot: kirjastot sekä kino sulkeutuvat keskiviikosta alkaen. Aiemmin on jo suljettu sisäliikuntatilat mukaan lukien uimahalli.

Mika Sirkka
Hyvinvointi- ja sivistysjohtaja, Joutsan kunta


YHTENÄISKOULULLA ERITYISJÄRJESTELYITÄ 16.3.2020 ALKAEN
tiedote 15.3.1010

Yhtenäiskoulun oppilaita ja huoltajia on tiedotettu 15.3.2020 Wilma-viestillä poikkeusjärjestelyistä opetuksessa maanantaista 16.3.2020 alkaen. Oppilaat opiskelevat koko koulupäivän omassa luokassaan, jossa opetusta järjestetään mm. netin välityksellä. Kotiin esim. flunssaoireiden vuoksi jääneet oppilaat voivat tehdä etätehtäviä kotona.

Lisätietoa poikkeusjärjestelyistä Wilmassa.


LUKIO SIIRTYY ETÄOPETUKSEEN MAANANTAINA 16.3.2020
tiedote 15.3.2020

Koronatilanteesta johtuen lukio siirtyy etäopetukseen maanantaista 16.3. alkaen toistaiseksi. Tämä siksi, että turvaamme ylioppilaskirjoitusten onnistumisen abeille.

Seuratkaa Wilmaa – siellä tulee ohjeita etätehtävistä ja tilanteen kehittymisestä. Minun tiedossani ei ole, että yhdelläkään koulumme oppilaalla olisi tartuntaa, mutta etäopetukseen siirrytään varmuuden vuoksi. 

Lukion kurssien opettajat luovat ryhmilleen kurssin Classroomiin ja antavat sekä tarkastavat tarvittavat tehtävät tätä kautta. Opettaja voi tarvittaessa etäopettaa opiskelijoita Google Hangoutsin(Meet) kautta. 

Arto Juntunen, rehtori


TIEDOTE KORONAVIRUKSESTA 13.3.2020

Koronavirusuhan vuoksi Joutsan kunta ryhtyy seuraaviin toimenpiteisiin

 • Suositellaan kaikkea asiointia puhelimitse tai sähköpostin avulla.
 • Kuntosalit ja hyvinvointitupa suljetaan maanantaista alkaen.
 • Leivonmäen uimahallin vesiliikuntaryhmät perutaan toistaiseksi.
 • Seniorikeskuksen toiminta suljetaan väliaikaisesti.
 • Ikäihmisten palveluasumisyksiköihin vierailuja kehotetaan välttämään.
 • Koulujen, kirjastojen ja varhaiskasvatuksen osalta noudatetaan viranomaisten ohjeita. Yksiköissä on varauduttu muuttuvaan toimintaan, mm. etäopetukseen. Kevään ylioppilaskirjoitusten aikataulua on tiivistetty.
 • Joutsan kunnan nettisivuille laitetaan tiedotteita asioista ajantasaisesti.

VIESTINTÄ

Joutsan kunta tiedottaa johtoryhmän kautta kaikista toimenpiteistä.

13.03.2020

Juha-Matti Näykki

Johtoryhmän puolesta

vt kunnanjohtaja, tekninen johtaja