Joutsan kunnan kulttuuripalkinto Café Meijerinliiterille

Joutsan kunnan kulttuuripalkinto on myönnetty tänä vuonna Café Meijerinliiterille.  Kulttuurityöryhmä teki päätöksen palkinnosta yleisön ehdotusten perusteella. 

Perustelut: 

Café Meijerinliiteristä on muodostunut yksi Joutsan kesän suosituimmista käyntikohteista.  Meijerinliiteri on elämyskokonaisuus, joka tarjoaa jotain kaikille aisteille. Se yhdistää innovatiivisella ja luovalla tavalla historiallisen maatalomiljöön sekä taiteen ja kulttuurin eri muodot. Kesäkahvila, jossa  panostetaan paikallisiin sesongin mukaisiin lähituotteisiin, toimii 1850-luvulla rakennetussa meijerissä.  Aittarakennuksiin on koottu pysyvä kulttuurihistoriallinen Juuret-näyttely, joka esittelee koti- ja maatalouden esineitä vuosisatojen ajalta.  Vuonna 1912 rakennettu navetta on nykyisin Galleria Jäähuone, jonne kuratoidaan joka kesä laadukas taidenäyttely.  Suonteen Soitto – konserttisarja kivinavetassa elävöittää Joutsan tapahtumakenttää  monipuolisella  ja korkealuokkaisella ohjelmistollaan, jonka esiintyjät edustavat oman genrensä huippua.  Meijerinliiteri ei ole kuitenkaan vain kahvila, näyttelytila tai konserttipaikka, vaan harmoninen ja tasapainoinen kokonaisuus, jossa vierailtuaan kävijä on monella tavalla ravittu. 

Café Meijerinliiterin toiminnasta vastaavat  yrittäjäpariskunta Juhani Kokko ja Maija Sydänmaanlakka. 

Palkinto luovutettiin Joutsan itsenäisyyspäivän juhlassa Leivonmäellä.  Café Meijerinliiteri lahjoittaa palkintoon kuuluvan 500 euron lahjakortin Taidelaitos Haihatuksen ja KITAn yhteisölliseen taidetoimintaan.  

Lisätiedot: 

Joutsan kirjasto- ja kulttuuritoimen päällikkö Nina Kuikka 
nina.kuikka@joutsa.fi 
puh. 040 725 8056

 

Kuva: Suonteen Soitto, Anna Murtola, kuvaaja Timo Anttila