Kunnanvaltuuston päätöksiä ma 18.12. kokouksesta

Joutsan kunnanvaltuuston vuoden viimeinen kokous pidettiin maanantaina 18.12. Valtuuston asialistalla oli muun muassa vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2025-2026 taloussuunnitelman hyväksyminen. Alla yhteenvetoa päätöksistä. Kokouspöytäkirja julkaistaan pöytäkirjan tarkastamisen jälkeen nettisivuillamme. www.joutsa.fi/kunta-ja-hallinto/esityslistat-poytakirjat/.

Valtuustoaloitteet: elinvoimapöydän kokoonpano, digiavun tarjoaminen kuntalaisille ja
tuki yli 75-vuotiaiden hyvinvoinnin lisäämiseksi

Nämä kohdat hyväksyttiin kunnanhallituksen päätösehdotusten mukaisesti.

Hyvinvointikertomuksen vuosiraportti 2022 ja -suunnitelma 2023-2025 sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen
Valtuusto hyväksyi hyvinvointikertomuksen vuosiraportin ja -suunnitelma sekä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittämisen kunnanhallituksen päätösehdotusten mukaisesti.

Vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2025-2026 taloussuunnitelman hyväksyminen
Keskustan, Kokoomuksen, Perussuomalaisten, SDP:n ja Kristillisdemokraattien valtuustoryhmät käyttivät ryhmäpuheenvuorot.

Kokoomusryhmä (pois lukien Ilari Suuronen) esitti, että talousarvioesitys 2024 palautetaan kunnanhallitukselle karsintaohjeiden antamiseksi hallinto-kehittämisyksikön ja teknisen osaston talousarvioesityksiin. Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa kunnanhallituksen pohjaesitys sai 17 ääntä ja  kokoomusryhmän vastaesitys 5 ääntä. Näin ollen talousarvion käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 17 – 5 ja talousarvio- ja taloussuunnitelma hyväksyttiin kunnanhallituksen päätösehdotuksen mukaisesti.

Muut asiat
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pauliina Maukonen ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Iiris Ilmonen käyttivät puheenvuorot. Maukonen kertoi menneen vuoden ja tulevaisuuden näkymistä.
Iiris Ilmonen kiitti puheessaan valtuutettuja ja kuntalaisia.

Merkkipäiviä muistettiin

Kokouksen alussa jaettiin kukat ja kunnan viirit vuonna 2023 merkkipäiviä juhlineille valtuuston jäsenille. Kuvassa onnitteluja vastaanottamassa vasemmalta lukien Pauliina Maukonen, Juha Järvinen, Lea-Elina Nikkilää edustanut Marianne Luukkanen, Iiris Ilmosen ojentamaa viiriä vastaanottamassa Kari Tapper ja Sari Hovila. Kukkia ojentamassa kunnanjohtaja Harri Nissinen.