Joutsan kunta tarjoaa etätyötilan asukkaille

Päivitys (2022)
Etätyöpiste on edelleen asukkaiden ja vapaa-ajanasukkaiden käytettävissä.


Joutsan kunta toteutti kesällä 2019 laajan kyselytutkimuksen 300 vapaa-ajan asukkaan puhelinhaastatteluina. Kunnan alueella on noin 2800 vapaa-ajan asunnoksi määriteltyä kiinteistöä, noin puolet asunnoista on varustukseltaan myös talviasumiseen soveltuvia.  Yhteensä 12 prosenttia ulkopaikkakuntalaisista omistajatalouksista ilmoitti jonkun ruokakuntansa jäsenistä tekevän etätyötä vapaa-ajan asunnolta käsin ja noin 4 prosenttia vastaajista osoitti mielenkiintoa etätyötilojen vuokraamista kohtaan.

Kunta tarjosi kyselytulosten perusteella maksuttoman etätyöpisteen uutena palveluna vapaa-ajan asukkaiden käyttöön vuodelle 2020  ja palvelua on päätetty jatkaa vuoden 2021 ajan. Huhtikuusta 2021 alkaen kunta tarjoaa myös toisen etätyöpisteen kunnassa vakituisesti asuville kokeiluluonteisesti vuoden 2021 loppuun saakka.

Korona-aikana etätyön määrä on lisääntynyt mm. valtion antaman etätyösuosituksen myötä. Etätyötä voidaan hyvin tehdä kodeissa, mutta kaikilta ei välttämättä löydy erillistä työhuonetta, jossa voisi rauhassa hoitaa esimerkiksi isompaa keskittymistä vaativia työtehtäviä. Etätyöpisteen tarjoamisella asukkaiden käyttöön saadaan samalla kokeiluluonteisesti selvitettyä asukkaiden tarpeita kodin ulkopuolisille työtiloille. Tila on myös mm. opiskelijoiden käytettävissä.

Joutsan kunnan tarjoamat etätyöpisteet ovat maksuttomia ja palveluun sisältyvät kalustetun työpisteen lisäksi internetyhteys, wc-tilat ja neuvotteluhuoneen käyttömahdollisuus. Etätyöpisteet on sijoitettu Joutsan Liikekiinteistöt Oy:n hallinnoimaan toimistohotellin yhteyteen keskelle kylää ja varaukset tapahtuvat sähköisen kalenterin kautta osoitteessa www.joutsanlh.fi. Sivulta löytyvät myös etätyöpisteen käyttöehdot. 

Lisätietoa kunnanjohtaja Harri Nissinen, puh. 050 654 35 ja elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki, puh. 040 183 3442