Joutopäivät juhlittiin onnistuneesti

Ismo Alanko lavalla
Ismo Alanko Talomuseon lavalla. Kuva: Joutsan kunta / Henna Takala

Uudistuneet Joutopäivät sujuivat sateesta huolimatta lämpimissä tunnelmissa

Haihatuksen Henki ry:n ensimmäistä kertaa järjestämät  Joutsan Joutopäivät houkuttelivat  yleisöä tuhatmäärin, vaikka Suomen kesäsää ei näyttänytkään parhaimpia puoliaan. Uudistunut konsepti, jossa kaikki tapahtumat keskitettiin lauantaina Talomuseolle, ja sunnuntaina Haihatukseen osoittautui onnistuneeksi ratkaisuksi.

Talomuseolla vieraili maksuttomassa päivätapahtumassa parisen tuhatta kävijää. Joutomies saapui lausumaan avajaissanat tällä kertaa ekologisesti polkupyörällä, Kolmisenkymmentä myyjää maalaismarkkinoilla olivat tyytyväisiä järjestelyihin ja tuotteet löysivät ostajia.
Lapsille suunnatussa Riihidiskossa tanssattiin jalat kipeiksi ja myös vanhempi väki kävi verestämässä muistojaan.  Sahdin SM-karsinnoissa laatu oli erittäin tasainen ja jatkoon meni tiukan kisan jälkeen Juha Siren.

Lavaohjelmassa oli musiikkia monenlaiseen makuun. Trubaduuri Juha Rupposen iskelmäkarusellista  Eva Vikmanin nostalgiseen tanssimusiikkiin; Topi Suurosen ja Rodeon countryrockista  Satch Machinen Joe Satriane-tulkintoihin.

Ilta Talomuseolla- tapahtuman alkaessa pahimmat sateet olivat jo väistyneet ja yli 800 henkeä sai ennen illan pääesiintyjää nauttia Mara Ballsin  räväkästä rockista.  Ismo Alangon astuessa yhtyeineen lavalle täyttyi sen edusta välittömästi tanssijoista.  Alangon intensiivinen ja intiimi keikka innosti väen vaatimaan useita encoreita ja Talomuseolta poistui Joutsan yöhön onnellinen kansa.

Sunnuntaina tapahtuma siirtyi Haihatuksen pihalle, jossa vietettiin lasten MusaSunnuntaita. Tapahtuma rikkoi Haihatuksen MusaSunnuntaiden yleisöennätyksen. Paikalle oli lähes 400 lasta ja lapsenmielistä. Mytty-iltamat toivat mukanaan kansanmusiikin tuulahduksen sekä nukketeatterin. Mimi ja Kuku villitsivät väen iloiseen leikkiin ja liikkeeseen.

– Tapahtuman onnistuminen oli monen tekijän summa ja kiitämme lämpimästi kaikkia, jotka olivat mukana järjestelyissä, erityisesti päärahoittajaa Joutsan kuntaa, Joutsan kotiseutuyhdistystä, Ravintola Huttulaa ja Torkel Design Oy:tä.  Mikään tapahtuma ei myöskään onnistuisi ilman kaikkensa antavia ja monipuolisia talkoolaisia, joita saimme mukaan ilahduttavan monta,  toteaa toiminnanjohtaja Risto Puurunen.

Joutsan tapahtumakesä jatkuu Joutoviikon 3.–9.7. merkeissä.
Lisätietoja Haihatuksen toiminnanjohtaja Risto Puurunen, puh.  0400 858 639

Maalaismarkkinoiden tunnelmaa. Kuva: Joutsan kunta / Henna Takala
Joutomiehen kanssa pääsi kaverikuvaan! Kuva: Joutsan kunta / Henna Takala
Poni ratsastaja ja taluttaja heinäpellolla
Perheen pienimme oli tarjolla myös poniratsastusta ja -ajelua. Kuva: Joutsan kunta / Henna Takala
Ismo alanko ja yleisöä
Ismo alanko sähköisti tunnelmaa iltajuhlassa. Kuva: Timo Anttila
Nainen soittaa sähkökitaraa
Huikea Mara Balls lämmitteli Ismo Alankoa. Kuva: Joutsan kunta / Henna Takala