Lakeland by Cycle -reitistö kulkee läpi Joutsan sorateiden

Uusi keskisuomalainen pyöräilyreitistö tuo pyöräretkeilijän myös Joutsan komeisiin maalaismaisemiin. Hitonhaudan sorakierros, joka on yksi Lakeland by Cycle -pyörävaellusreitistön reiteistä, kurvaa Joutsan osuudellaan mm. Rutalahden, Leivonmäen kansallispuiston, Nakkerpohjan, Joutsan kirkonkylän ja Koiravuoren maisemissa. Erityisesti Leivonmäen kansallispuistossa ovat soratiet aivan omaa luokkaansa.

Reitillä on helppo navigoidan Bikelandin sivuilta löytyvän kartan avulla. Karttaan on merkitty myös reitille osuvat laavut ja nuotipaikat sekä pyöräilijän tarvitsemat palvelut ruokapaikoista majoitukseen.

Paras kausi pyöräretkille Keski-Suomessa on toukokuun lopusta syyskuun loppuun, mutta pyöräretkeilykausi saattaa jatkua myös syyskuun loppua pidemmälle, jos vain säät sallivat.

Keski-Suomen hiekkatiet ovat nousseet maailmanmaineeseen rallien pikataipaleina. Lakeland by Cycle -reitistö tarjoaa hieman hitaammin liikkuvalle pyörämatkailijalle samanlaiset näkymät: satoja kilometrejä hiljaisia hiekkateitä, jotka halkovat vesistöjä, metsiköitä, rotkoja ja peltoja. Lakeland by Cycle vie pyöräilijän keskelle maaseutua. Reitistön on kehittänyt Visit Jyväskylä Regionin ”Hiekkateiden hurmaa pyöräillen tuhansien järvien maakunnassa” -hanke.

Joutsa toivottaa pyörämatkailijat tervetulleiksi. Nähdään joutsaisasti sorateillä viimeistään ensi kesänä!

Hitonhaudan sorakierros / Goblin’s Gorge Gravel Loop – (349 km / Jyväskylä – Joutsa – Toivakka – Lievestuore – Kuusa – Uurainen).