Nuorten kesätyöt 2024

Sinä joutsalainen nuori, kesä lähestyy kovaa vauhtia ja sen mukana mahdollisuus kesätöihin.

Joutsan kunnassa on jälleen tarjolla kesätöitä moneen makuun joutsalaisille vuosina 2006-2008 syntyneille nuorille. Kesätyön kesto kunnassa on noin kaksi viikkoa (65 h) ja siitä saa palkkaa 400 € (sisältää lomakorvauksen).

Kunta haluaa olla rakentamassa nuorten positiivista kuvaa työelämästä. Tänä vuonna uutena asiana ovat työhaastattelut peruskoulun päättäville nuorille. Sitä ei kannata suotta jännittää, sillä haastattelu on muodollinen, eikä se vaikuta kesätyön saamiseen. Tarkoituksena on saada aikaan positiivinen kokemus työhaastattelusta.

Mitä tarvitaan kesätyössä Joutsan kunnalla?
Sinun tulee olla joutsalainen ja syntymävuotesi tulee olla 2006-2008. Sinulta odotetaan reipasta ja positiivista mieltä – totta kai – sekä sinulla tulee olla oma henkilökohtainen pankkitili.

Nyt sitten vaan hakemuksia kirjoittamaan, toivottavasti kesällä nähdään!

Kunnan kesätyöpaikkaa haet kätevästi Kuntarekryn kautta – laita hakemuksesi 1.4.2024 mennessä.
Lisätietoa kunnan kesätöistä:
henkilöstöasiantuntija Liisa Alfthan, puh. 040 358 0002, liisa.alfthan@joutsa.fi.

Jos ei kunnasta löydy sinulle sopivaa hommaa, niin eipä mittään; kysäise rohkeasti yrittäjältä tai muulta työnantajalta kesäksi töitä, kunta maksaa tukea työnantajille. Tätä vaihtoehtoa kannattaa pohtia myös silloin, jos haluat työskennellä kesällä enemmän kuin kaksi viikkoa. Huomioithan kuitenkin, että jos olet kesätöissä kunnalla, ei kunta enää siinä tapauksessa maksa tukea toiselle työnantajalle.

Tukea työnantajille nuorten palkkaamiseksi

Työnantajat (yritys/yhdistys/yksityinen työnantaja) voi hakea kunnalta tukea nuorten työllistämiseen. Työnantajille maksetaan tukea 50 % palkkakustannuksista, kuitenkin enintään 400 €/nuori, nuoren ollessa töissä vähintään 130 h (~neljä viikkoa) tai 200 €/nuori, nuoren ollessa töissä vähintään 65 h (~kaksi viikkoa). Nuoren tulee täyttää samat ehdot kuin kunnan nuorten kesätyöllistämisessä eli palkattavan nuoren tulee olla joutsalainen ja syntynyt vuosina 2006-2008.

Työnantajan tulee täyttää hakemus palkkakustannuksiin viimeistään 5.5.2024 . Kesätyön päätyttyä työnantajan tulee toimittaa kuntaan tosite palkanmaksusta, jonka jälkeen tuki maksetaan työnantajan ilmoittamalle tilille.
Huom! Nuoren kohdalla voidaan maksaa joko kunnan kesätyöpalkka tai tuki työnantajalle – ei molempia.

Lisätietoa kunnan tuesta nuorten palkkaamiseksi
henkilöstöasiantuntija Liisa Alfthan, puh. 040 358 0002, liisa.alfthan@joutsa.fi.