Taidelaitos Haihatus ja Joutsan kunta yhteistyöhön Joutopäivien järjestämiseksi

Haihatus ja Joutsan kunta ovat sopineet yhteistyöstä vuoden 2023 Joutsan Joutopäivien järjestämiseksi. Tulevan kesän Joutopäivät järjestetään lauantaina
1.7. – sunnuntaina 2.7.2023 Haihatuksessa ja lähialueella.

51-vuotiaat Joutopäivät tulevat tänä vuonna olemaan yhdistelmä uutta ja vanhaa. Luvassa on elävästä kyläkulttuuriperinnöstä ammentavia “nostalgianostoja”, paikallistuotteiden; lähiruuan, juoman ja käsitöiden tori, musiikkia, sirkusta, taidetta, kisailuja, yhdessä olemista ja tekemistä. Joutopäivien suunnitte lutyöryhmä vastaa päätapahtuman ohjelmasisällöistä.

“Tavoitteenamme ei ole toistaa asioita täsmälleen sellaisina kuin ne on aina tehty, vaan perehdyttyämme Joutopäivien historiaan lähdimme pohtimaan perinteiden ja nykyisyyden suhdetta. Mitä historiasta halutaan säilyttää ja miten se elävöityy tapahtuman muotoon? Entä miten elävän perinnön rinnalle tuodaan uusia, nykykävijöitä palvelevia tapahtumaelementtejä?” , Haihatuksen toiminnanjohtaja Risto Puurunen kertoo.

Suunnitteilla on myös päätapahtumaviikonloppua seuraava Joutoviikko, joka kutsuu paikallistoimijoita järjestämään tapahtumia ja tempauksia omissa tapahtumapaikoissaan pitkin Joutsaa. Joutoviikon tavoitteena on koota yhdelle tarjottimelle paikalliset elämyspalvelut ja kiinnostavat käyntikohteet. Joutoviikon aktiviteetit kerätään yhteiseen menovinkki-kalenteriin ja ne pääsevät osaksi Joutopäivien yhteismarkkinointia. Joutoviikko huipentuu lauantaina 8. 7. järjestettävään Joutsa Chopper Showhun.

Joutsan kunta tukee vuoden 2023 Joutopäiviä 20 000 eurolla.

Yhteyshenkilöt medialle:

Joutsan kunta/ Harri Nissinen: harri.nissinen@joutsa.fi, p. 050 654 35
Taidelaitos Haihatus / Risto Puurunen: risto@haihatus.fi, p. 0400 858 639