Joutsan kunta on nyt Tuoksuton

Allergia- ja astmaliiton mukaan jopa 10–40 % suomalaisista kärsii tuoksuyliherkkyydestä. Joutsan kunnan työsuojelutoimikunta esittikin kunnanhallituksella, että Joutsan kunta sitoutuu tuoksuttomuuden periaatteisiin, tavoitteena vähentää terveysriskejä, joita koituu yliherkille ja allergisille henkilöille voimakkaista tuoksuista.

Kunnanhallitus (khall 28.3.2022 § 77) päätti, että kunta sitoutuu tuoksuttomuuden periaatteisiin ja työsuojelutoimikunta on antanut asiasta ohjeistuksen henkilöstölle.

Kunnan toimipisteissä asioivien toivotaan ottavan huomioon tuoksuttomuuden periaatteet. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaiden toivotaan välttävän voimakkaiden haju- ja partavesien, hajustetun kosmetiikan ja hiusten viimeistelyaineiden käyttämistä, suosimaan tuoksuttomia pesu- ja huuhteluaineita sekä huolehtimaan henkilökohtaisesta hygieniasta asioidessaan kunnan toimipisteissä. Samat periaatteet koskevat kunnan työntekijöitä.

Kunnan toimipisteissä on esillä tuoksuttomuuteen viittaavat julisteet. Kunnan kiinteistöissä käytettävät pesuaineet ja käsidesit sekä wc-tiloissa käytettävät käsipesunesteet ovat allergia- ja astmaliiton hyväksymiä. Kunnan järjestämiin tilaisuuksiin kehotetaan tulemaan tuoksutta.

Lisätietoja Työsuojelupäällikkö Arttu Mönkölä, puh. 0400 649 224, arttu.monkolä@joutsa.fi
Työsuojelutoimikunnan sihteeri, työsuojeluvaltuutettu Liisa Alfthan, puh. 040 358 0002, liisa.alfthan@joutsa.fi

tuoksuton_tunnus_musta_iso