Etätyötä ja elämää maalla

Kun muutettiin perheen kanssa Joutsaan 2005, tuntui kuin olisi lomalle tullut. Sama fiilis on edelleen, asiat hoituvat täällä stressaamatta. Lapset olivat silloin pieniä, hekin tykkäsivät tulla maalle. Isovanhemmat ja harrastukset olivat lähellä, ja lapset voivat liikkua täällä itsenäisesti. Helpottaa omaa arkea, kun illat eivät kulu harrastuksiin kuskaamisessa.

Joskus työssäni lähin esimies oli Norjassa ja työryhmä ympäri Eurooppaa. Matkustaminen Joutsasta käsin oli helppoa, mutta siihen alkoi kyllästyä. Parhaimmillaan neljän viikon aikana tein viisi ulkomaanmatkaa, enkä saanut enää mitään iloa hotellissa asumisesta.

Toimin pitkään yrittäjänä, ja toimin paljon tekoälyn kehittämisen parissa. Sain kunnalta myös yrityssetelin yrityksen kehittämiseen.

Toimin pitkään yrittäjänä. Sain kunnalta yrityssetelin yrityksen kehittämiseen.

Myin yritykseni hiljattain, mutta jatkan samoja töitä ja nyt pystyn keskittymään paremmin tuotekehitykseen. Kun yrittäjänä päivät olivat pahimmillaan tosi pitkiä, nyt voin käyttää lisääntyneen vapaa-ajan urheiluun. Käyn myös vetämässä juniorien salibandytreenejä, ja striimaan harrastuksenani JoSePan futsal-pelejä.

Vapaa-ajassa parasta ovat huippuhyvät lenkkimaastot ja ilmainen punttisali. Työpäivän päätteeksi voi ottaa ruokaperäset, lueskella ja on helppo lähteä metsään juoksemaan. Polkuja menee metsissä ristiin rastiin, samoja reittejä ei tarvitse juosta.

Oma nettiyhteys voisi olla parempi, vaikka nykyiselläkin pärjää. Valokuitua ei ole vielä vedetty meidän kulmille.

Olen monesti pohtinut, miksi tämän alan osaajat eivät muuta vaikka Joutsaan. Täällä asuminen maksaa murto-osan siitä mitä Etelä-Suomessa, ja yhteydet toimivat. En minä ainakaan halua istua ruuhkissa joka päivä. Aikaa jää mieluisiin asioihin.

Talvisin täällä on hiljaista. Ei haittaisi, vaikka näkyisi vähän enemmänkin ihmisiä. Lasten joukkuepeleihin mahtuu hyvin uusiakin lapsia pelaamaan, ja liikuntamaksut ovat vähintäänkin kohtuullisia.

Palvelut, joita käytän, ovat hyviä ja löytyvät oikeastaan kaikki täältä. Urheilu- ja harrastepaikat ovat tosi hyvässä kunnossa. Käyn keskustassa syömässä ja kahvilla – kunnan kokoon nähden ravintolatarjonta on monipuolinen – ja joskus kuuntelemassa musiikkia. En oikeastaan tarvitse muuta; en varmaan käyttäisi sen kummempia palveluja, vaikka asuisin kaupungissa!

Jussi Seppälä

Palvelut, joita käytän, ovat hyviä ja löytyvät oikeastaan kaikki täältä.”

Jussi Seppälä
Tuotekehityksen vetäjä/RnD Manager, eri urheilulajeista innostuva juoksija ja etätyöläinen jo vuodesta 2005
Asuu lapsiperheen kanssa isossa omakotitalossa Joutsan kirkonkylällä


Lue myös muut asumisen tarinat


Tutustu Joutsaisaan eloon!